View Single Post
Old 31-07-2014, 10:37 PM   #25
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Pa nisam ga preleteo, pro?itao sam ga istom brzinom kao i ostatak. Nisam ga komentarisao jer je to zapravo op?te mesto. Isti takav uvod je mogao da bude napisan 1982., a verovatno i 1969. Tu nema ?ta da se komentari?e, po?to je ve? toliko puta elaborirano da je postalo aksiom.

Komentarisao sam ono ?to se odnosi na sada?nji trenutak, tj. na konkretne pojavne oblike te op?te pri?e. I zapravo hteo da ka?em kako si propustio da navede? i borbu protiv teorije zavere kao jedan od principa oko kojih se okupljaju ljudi koji ?misle svojom glavom?. Koliko vidim po raznim statusima na FB, antizaverenici tako?e postaju sekta za sebe

Kanda ?emo morati da nastavimo pri?u u kafani, da ne bismo smarali ljude ovde

Pozdrav,

Vasa
Pa gde da smaramo nego ovde? A kafana uvek mo?e!

Nego, napisao si o teoriji "nezavere", a konkretno toga nema u mom tekstu. Nisam primetio da se zala?em za neku ta?ku gledi?ta u blogu, pa sam zato imao utisak da si me pogre?no skontao. Tako?e, nemam utisak uop?te da se radi o ne?emu iz '69. kad bi pre trideset godina krenuo da talasa?, nailazio bi na otpor, zidove. Nije postojao taj novi mainstream u kome ima? stotine hiljada ljudi koji dele potpuno isti na?in usvojen pogled na svet, koji im je ?esto neko servirao, a koji svi u glas vi?u "ja sam druga?iji od mase, ja nisam samo broj".
Ne interesuje me konkretno da li je neko za ili protiv teorija zavera - kad se radi o temi bloga. Ranije ti je dru?tvo nametalo psiholo?ki model u kome funkcioni?e? da bi bio "pristojni gra?anin" - danas ti nude meni iz koga prstom izabere? ?ta si, a onda se jo? ose?a? specijalnim jer posebnost ide u paketu sa time. Ono ?to ja vidim je da je to ne?to ?to je do?lo sa ovom digitalnom erom, sa globalizacijom... Zato sam imao i utisak da si pogre?no skontao ?ime se blog bavi. Zvu?alo je kao da si do?iveo da se radi o nekoj vrsti javne egzekucije svih onih sa ?ijim se stavovima ne sla?em.
Dushan_S is offline   Reply With Quote