View Single Post
Old 30-07-2014, 10:26 PM   #3
Dushan_S
Pro Member

Dushan_S's Avatar

Default Re: Rifovi u Srbistanu - Blog

Interesantno koliko je ljudi, uklju?uju?i i tebe, preletelo onaj prvi deo bloga i zato sasvim proma?ilo i kontekst tog nabrajanja "tipova".

Elem, nije bitno da li je ne?ija psiholo?ka uniformisanost zasnovana na ta?nim ili neta?nim ?injenicama, kao ni da li se meni li?no neka uniforma tj identitet dopada ili ne. Blog je o pojavi, o tome da se stvaran identitet zamenjuje dobrovoljno instaliranim, la?nim, fabrikovanim, u kojem se neko dobro ose?a kao i o modi da se "bude druga?iji". Tako je konkretno potpuno nebitno da li je "teoreti?ar zavere" u pravu ili ne kao i ?ta ja mislim o tome. Ono ?to je bitno je da takva osoba zapravo samo preuzima gotov identitet, pa postaju?i "teoreti?ar zavere" postaje i druga?ija i bolja od ostalih, slepih i zabludelih, koji nisu svesni skrivenih istina kojima ona vlada. Nije re? o samim uverenjima i mom stavu o njima ve? o motivima koji stoje iza preuzimanja jedne ?itave grupe uverenja, stavova i pogleda koje ?ine identitet osobe.

Pro?itaj samo prvi pasus do po?etka nabrajanja tipova, to je zapravo tema, ostalo sam mogao i da izostavim.

Last edited by Dushan_S; 30-07-2014 at 10:29 PM.
Dushan_S is offline   Reply With Quote