Jesi mi dosta pomogao, najvise me je zanimalo kakva je dirka i nesto sam verovao da su ti slajderi dobri, jer mogu lako da dobiju feedback od programa - na kojoj su vrednosti ustvari trenutno postavljeni - najveca glupost vecine tih sprava je sto kada pomeris potenciometar, on nema pojma na kojoj je bio vrednosti, pa neki npr ustelovani parametar hoces da mrdnes za mrvu, a on lepo reset na 0 pa se zezaj ti posle od pocetka...sem ako nije specijalno podesen kao novation i automap i motofejderi i ....
Isto tako - potsetio sam se muka sa Novationom. Instalirao sam ponovo softver od neke Ultranove (novation ultranova soft synth) i aj - rekoh sebi - da ubacim automap. A onda se iznenada setih sto me smara toliko taj automap - pored milion i dvesta plaginova koji tamo stoje na kompu, on napravi jos toliko sa ekstenzijom automapa, koje je posle moguce lako kontrolisati. A covek ciji je studio nije bas kompjuteras, pa se smorio kao puz u rikverc

Dok sam ja njemu objasnjavao sta je sta, on je odustao od zivota. Lepo sam deinstalirao AutoMap i osmeh se vratio na njegovo srecno ozareno lice
Inace moram da se pohvalim da smo se ponovili za doticni Native Instruments Maschine studio! Saren kao igracka, ali su padovi daleeeeko ispred svega sto sam video i osetio. Ima 16 velocityja na njima, ali velocity se aktivira bukvalno na dodir. Jos da su ga opremili touch ekranom, bilo bi predivno za neki studijski rad - ali mozda je cak i bolje sto nisu - zbog toga sto je to ipak LIVE sprava. Takodje tu je i trenutni feedback sa softvera koji ga pogoni, bez mnogo palamudjenja i setovanja, na potove i padove koji sijaju u 16 triliona hiljada boja, sto je svakako veliki plus, dakle nece cutoff krenuti od nule svaki put kad krenem da ga zavrcem i slicno... Nisam jos probao da ga koristim kao neki midi kontroler, mada i to moze - udje se u obican midi kontrol rezim.
A sto rece skynet - i ja sam old school - misem mi je nekako najbrze i najpreciznije - kao produzetak mojih misli i ruke. Bar sto se nekog rada u studiju tice. Za svirke, ipak...
EDIT: Eh, zaboravio sam da dodam - slazem se da su se zeznuli oko ciljne grupe - korisnika CV komandi nije mnogo, a mislim da bi umnogome umanjilo cenu sprave da su to izostavili, ili napravili jos jedan dodatni model sa CV kontrolama - pa kome treba, neka se lati novcanika!