View Single Post
Old 24-07-2014, 03:43 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: midi keyboard controller-best buy

psionic radio sam na njemu brt... sta da ti kazem, na prvi pogled mnogo lep i svetli na sve strane, za te pare lepo odradjen i cini mi se da je osetno tezi nego mpk, ima metalnu osnovu koliko se secam i to mu daje prednost kad cukas ne drmusa na sve strane padovi mnogo bolji nego mpk, mekani, pressure sensitive ali ne kontrolise se preko jacine pritiska nikakva midi naredba kao sto imas na machine-u... i koliko se secam ne mogu da se povezuju sa vstima preko onog akai connect softwera za neke dodatne kontrole (nesto slicno ko automap kod novationa) , transport kontrole sve ko na mpk, oni klik dugmici klasicni, nekom odgovaraju, meni subjektivno ne. Displej je lepo vidljiv, super kontrast, sto je bolje nego na novationu jer ne zahteva neki sweet spot ugao da bi lepo ocitao vrednost neku...mozda je to sitnica, ali veruj mi smara ponekad, nisi siguran dal je 8, 0 ili 9ka . Fejderi ako tako mozemo da ih nazovemo su dosta cudni, ali dobro cudni, ja sam isto bio skeptican, ali se mnogo brzo covek navikne, mislim da su premali za neko precizno iz-prvog-puta selektovanje ali rade posao sto je bitno...
najbolje na ovom kontroleru je sto ima za 2 fut pedale+ sustain, i sto ima onu gain i voltage kontrolu... znaci mozes preko toga da kontrolises veliku vecinu outboard sintova, to smo u brzini nesto ja i par kolega probali ali nismo se tu previse zadrzali, mada mislim da je ovo jaaako bitna stavka i da bi i ostale kompanije trebale da se ugledaju ovde na akai. za dirke ne mogu nista pohvalno da kazem, a ne mogu ni da ih kudim, to su te akai dirke, nista spektakularno, rade poso, aftertach, sint ali nisu prebrze, tako da harmonike slabije
mislim da je najveca mana cena, i da je to glavni razlog sto ljudi odabiraju neke druge...da je jeftiniji mozda bi bio idealno resenje za nekog kome treba i master midi klavijatura za daw, a ujedno i kontroler za neki sint... mislim da im je tu greska, sto je ciljan za siroke narodne mase, a sa cenom i sa tim cv/gate out kontrolom ima usku korisnicku grupaciju. ako ti pare nisu problem, po meni svaka preporuka neces se razocarati (naravno ako juris dirke zaobidji). nezahvalno je da ga svrstavam po dirkama npr korg pa on, pa maudio statijaznam i tako to, u tom midi sint krugu kontrolera nista nije znacajno razlicito sto se tice dirki... ako bi ga uzimao samo zbog dirki onda nemoj... mozda cak i cme ima bolju dirku plus ako imas onu sint ekspanziju, onda je ovde samo looks u pitanju...Nadam se da sam ti bar malo pomogo
poz
BlasterMaster is offline   Reply With Quote