View Single Post
Old 16-07-2014, 06:43 PM   #6
Nemania
Pro Member

Nemania's Avatar

Default Re: midi keyboard controller-best buy

Quote:
Originally Posted by roza View Post
vec duze vreme razmisljam da update-ujem midi controler, koristim win7 i cubase 5! najvise mi treba zbog maximalne kontrole cubesa i plug-inova i bitno mi je da ima arp i beat roll. proizvodjaca i modela ima puno i sve su manje vise u istom cenovnom rangu! suzio sam izbor na ove modele: Novation Impulse 49, Akai MAX49, Novation SL MKII 49. ako se neko susreo ili poseduje neku od ovih masina neka podeli svoje iskustvo sa nama i da neki savet! hvala!
Kad sam bio u Becu, u klangfarbe sam probao mnooogo midi klavijatura..i sve je vise manje smece sem novation-a koji ima dirke najslicnije korgovim tj yamahinim dirkama. i verovatno je roland takodje dobar mozda neki noviji kontroler, to nisam imao prilike da isprobam..sem A37 koji je takodje sranje.
Ako ti treba i kontrola onda je definitivno novation pravi izbor ili studiologic. Ako nisi pri kinti pogledaj evolution koji za taj novac ima sasvim solidnu dirku.
Ogromno razrocarenje je bio Nektar, koji je ovako fensi na slikama,ali uzivo ne, dirke su veoma lose, mozda malo bolje od ostalih, ali nedovoljno. Ubedljivo najgori je bio neki master Akai 88, smejurija ziva. Ovo je moje subjektivno misljenje, kao klaviriste. pozz

ps cuo sam od nekih ljudi da neki masteri tj klavijature (kao sto je korg) imaju i problema sa velocity sensitive kada idu preko midija, u smislu kad se sviraju neki dinamicki instrumenti poput klavira i sl, ali ne verujem da je to problem sa novationom i studiologicom (koga i sam imam, pored fantoma g8 i clavinove)

Last edited by Nemania; 16-07-2014 at 06:48 PM.
Nemania is offline   Reply With Quote