View Single Post
Old 12-07-2014, 04:54 PM   #2
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Alexandra Stan Mr Saxobeat

Quote:
Originally Posted by Nemania View Post
Dabear ti bre izgleda ne citas dobro. Lepo sam napisao zasto me zanima sta se koristi za master (konkretno bas za ovakve stvari poput saxobeat)..Ja bar tako uvek radim..Kad napravim miks, uradim neki probni master da cujem kako ce zvucati, jer mi takav snimak tek onda ukaze na neku gresku u miksu , a koju necujem dok se ne uradi probni master-tipa kad ubacis harmonic exciter i sl....Ko razume, shvatice
naravno da znam da je stvar u miksu, ali ja pitao za master ne za miks. (recimo da sam uradio najpriblizniji miks ovoj pesmi-i sta onda?)
Ja kapiram šta hoćeš, ali mislim da ti je razmišljanje potpuno pogrešno. Ne moraš da mi veruješ na reč, ali nekakav okvirni mastering će pre da te sludi nego da ti pomogne.

Moj ti je savet da uvezeš ovu pesmu na neku traku u DAW-u, stišaš je otprilike do nivoa subjektivne glasnoće tvog miksa (dakle, nema veze šta pokazuju peakmetri, nego kako čuješ), pa je naizmenično soliraš i mjutuješ, pa tako porediš stvari.

Pozdrav,

Vasa

P.S. I ne preteruj sa visokima u miksu. Bolje da ti miks bude malko tamniji od ove reference.

Last edited by awacs; 12-07-2014 at 05:00 PM. Reason: P.S.
awacs is offline   Reply With Quote