Koliko god ga kritikovali, cini mi se da Kurzweil vodi odlicnu politiku. I to poliranje, kako ste ga nazvali je ustvari super stvar. PC3k je klavijatura kojoj ne fali apsolutno nista osim novih semplova i vise memorije. Cak i taj novi ekran je nepotreban, postojeci je sasvim dovoljan. Kurzweil je upravo to i uradio. Forte ima nove semplove, za ram nisam siguran, dizajn je super, cak je i ekran nov. Mozda su jos mogli da stave novi leslie pa da sabiju Norda totalno, ali nebitno, kome treba neka uzme ventilator.
Sto se mene tice, Kurzweil je na pravom putu, a K3000 ce biti bas ono sto svi ocekujemo od njega.

A vecini je i PC3k sasvim dovoljan. Mogucnosti Kurzweila (kada je edit u pitanju) prevazilaze klavijaturistu. Cak ni ljudi iz samog Kurzweila ne mogu da mu izvuku maksimum. Edit na Kurzweil je ozbiljna produkcija zvuka. Ja posle dve godine cackanja i dalje ne znam da koristim gomilu stvari. Zasto onda traziti nesto revolucionarno? Ubacite samo nove semplove i ispravite neke mane kojih je jako malo i to je to. I naravno, sto veci flash ram (uostalom, semplova sad ima na sve strane za male pare). Kurzweil treba da ostane ono sto jeste, a ni slucajno ne treba da bude gomila VST-a u obliku klavijature.