Re: Preporuka za wireless mikrofon
Evo da se ukljucim u temu ako nije kasno.
Nisi napisao koji je Wireless sistem u pitanju, Beta 58 glava se koristi i na PG, PGX i na UR4D sistemima a razlika izmedju prva dva i ovog poslednjeg je ogromna (i u kvalitetu i u ceni)! Ne znam na kom sistemu radis ali ako je neki jeftiniji (tipa PGX i sl.) probaj neki skuplji sistem, tipa ULX, U4D, UR4D.
Mnogi muzicari ne obracaju uopste paznju na odabir wireless sistema misleci da je sve to isto pa silne pare daju za skuplje mikrofonske glave a glavni problem je ustvari sam prenos signala! Dzabe je najskuplja mikrofonska glava, kada je prikljucena na jeftin wireless sistem ona ne moze da pruzi ono za sta je predvidjena! Licno sam poredio Betu 87a na ULX i U4D sistemu i ni moje kolege ni ja nismo mogli da verujemo kolika je razlika u kvalitetu zvuka, naravno u korist U4D! Mislili smo da je glava na ULX rucki istrosena pa smo ih zamenili (sa ULX-a na U4D i obrnuto) i opet je razlika bila ista, tj. glava je potpuno ispravna ali U4D sistem radi bolje! Zvuk je jasniji a razlika je kao zamagljeno i cisto staklo!!! Samim tim se zvuk bolje probija kroz mix u svirci i moze se jasnije cuti i kada je tisi od ostalih mikrofona!
Treba imati u vidu da je i ULX sistem jedan od kvalitetnijih i skupljih Shure-ovih sistema, mozete misliti kolika bi razlika bila tek izmedju U4D i PGX-a!
Da me ne shvatite pogresno, ovo nije reklama za Shure sisteme vec samo skretanje paznje na vaznost kvaliteta samog bezicnog sistema! Po meni je bolje kupiti skuplji bezicni sistem a jeftiniju mikrofonsku glavu nego obrnuto, siguran sam da ce jeftinija glava na skupom sistemu davati bolji ton od skupe glave na jeftinom sistemu!
Last edited by akordeonista; 14-06-2014 at 05:26 PM.
|