View Single Post
Old 13-06-2014, 04:46 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Cubase 7 EDU ?! Nabavka...

Imam jedno konkretno pitanje korisnicima Cubase 7 ovde na forumu: da li ste svi vi platili full cenu, tj da li je nesto moguce "izmajmunisati" za male pare

Vidim da postoji EDU varijanta koja je znatno jevtinija - ne znam da li je neko vec imao iskustva sa time, tj - sta konkretno treba od papira? ( nasao bih ja vec nekog studenta da ga zloupotrebim u te svrhe )

Prodaje se na nemackom e-bayu uveliko, eto zanima me postoji li neka precica, nesto kod nas i tome slicno ? Mozda da stavim neki oglas da kupujem Cubase sa dongleom, pa da ga nadogradim ? (kao sto znate, direktno iz Steinberga ne salju za Srbiju, ali download varijante rade. Samo - ne postoji full verzija kao download opcija)

Ne zanimaju me alternative - tipa "sto ne uzmes PT ili tako nesto", ne bih ovo da bude tema A vs B DAW, u studiju imamo Cubase 7, a kuci se patim sa 5 narodnim, nekako mi je uvek to bilo kao neki nepotreban trosak i to ne tako mali, a hteo bih da se apgrejdujem da mogu kuci sa sto manje peripetija da radim i da budem kompatibilan... Pa ako postoji neka varijanta - sto da ne.

Znam da je ranije bilo dosta reci o ovome, ali trziste se skoro svakodnevno menja, pa me zanimaju neka novija iskustva, da li se nesto promenilo i tako dalje. Hvala i pozz..