Thread: Kolko ko?ta hit
View Single Post
Old 25-05-2014, 08:03 PM   #2
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Kolko ko?ta hit

Dabear previse licno shvatas sve sto se kaze kao da branis sebe a ne tu masineriju... opusteno, nema potrebe za tim... nikad ne napadam nikog, samo kazem moje misljenje, evo ako ti nesto znaci u pravu si podjimo od toga da si u pravu, sto bi i voleo da je tako idealisticki...
kazes tu kod tebe... u Uk, na bbciju itd... ne mozes da dodjes sa svotom novca da vrti, a sami smo svedoci koliko novac ili interes moze i na tom famoznom bbciju, cnnu i ostalim stvarima da izvrne realnost i da po svaku cenu propagira nesto samo da bi se nekom tamo namestilo (gde su toboze to javne stvari i ustanove slobode medija itd, glas naroda, ultimativna pravda, a ovamo ljudi ne znaju ni sami da im treba "demokratija", odjednom sam narod sebe bombarduje i kaznjava, na tim istim stanicama cujes kako narod nece nesto a onda na referendumu 98 posto kaze DA, izvrtanje realnosti da bi nekom islo u korist, al to su vec politicke teme...) e pa kad mogu na tom, mnogo vecem, politickom, po svetu bitnijem nivou da igraju kako im neko svira i da milioni to gledaju i veruju da je i to "hit", zasto ne bi i na ovom mnogo manjem i direktnijem nivou prodaje proizvoda zvanog muzika?
al dobro , neka i to bude idealisticki, i neka i to bude bas kao sto kazes, da ne moze tako, ako ne moze tamo, i na bbc radiju, ko da je taj bbc radio etalon za hitove, ja ovde u srbiji nemam bbc radio u kolima iskreno ne znam za druge sigurno moze na drugim mestima...jedno je kvalitet jedno je potraznja a sasvim trece je marketing... da je sve to jedno, ne bi veliki rok bendovi snimali u engleskoj pa posle bezali u ameriku da tamo rade marketing, posto jelte englezi imaju bolji zvuk a ameri veci medijski uticaj...
i jos jednom, ne kazem da je marketing sve, nije marketing sve, ali je veliki, i ujedno najveci faktor koji direktno utice na prodaju proizvoda, potraznju, dostupnost, a samim tim i koliki je to "hit"... sam tekst to potvrdjuje i hiljade stvari koje slusamo i gledamo...
a sa trece strane sve te kompanije vise love napabirche od nastupa, koncerata, merchendajza i svega ostalog nego od direktne prodaje pesme, toliko ima ljudi u svetu i audio plejera, medija za reprodukciju, da je dovoljno samo da industrija izbaci jednu/og , ispromovise bas kako treba, na sva zvona, i sledeca scena pola miliona kineza odu na koncert i kupe kartu, obrnu se pare...mozda ne na bbcju i na jos nekim mestima, ali definitivno u vecini slucajeva... ma sta ti, ili ja ovde razglabali , nemam potrebe da pravdam misljenje, ali tvrdim sledece, marketing bez kvaliteta moze da bude hit, znaci postoji, bivao je, i bice i na dalje ma koliko ti tvrdio suprotno (obicno to i biva samo hit i prodje ali je ipak hit) a kvalitet bez marketinga ostaje samo kvalitet , i nista vise, nema dalje, tu ostaje... kejs klousd
i jos jednom izvinjavam se na dugim postovima, nadam se dabear da neces da mi zameris, ne vodim raspravu samo iznosim stav a nije bas neka tema da se objasni u dve reci
BlasterMaster is offline   Reply With Quote