View Single Post
Old 19-05-2014, 11:44 PM   #9
nikolaivanic
Senior Member

Default Re: Ns 10m Studio Polaritet?

Quote:
Originally Posted by Rhino View Post
Danas dobijem poziv od prijatelja koji je pazario Ns10-ke skoro da ako mogu svratim i dam svoje misljenje. Tj da ih
cujem jer sam i ja vlasnik istih, nesto mu je kao cudno... Ok..

Svratim veceras i meni zvuce rekao bih regularno... Spojeni su kroz monitor kontroler pored tannoy reveal i kad ih slusam ne bih rekao da cujem neke anomalije.. Switchujem sa para A (tannoy) na par B (yamaha) isto, sve ok...

Medjutim kad se stavi da sviraju oba para zajedno u isto vrijeme (A + B) cuje se da nisu u fazi? Onda sam zamijenio krajeve kablova iza zvucnika na skretnici naopako (plus na minus, minus na plus) i tad sve zvuci normalno...

Ja sam pomalo operisan od elektrotehnike a on jos vise od mene

Medjutim smorio se covjek i evo ne da mi da odem jos kuci. Kojim sistemom eliminacije da se krene u ovom slucaju? Kapiram da moze da bude do pojacala, do zvucnika... Do kablova nije jer eto toliko umijem da provjerim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Rhino, napravio si upravo kako treba.. ako jedan par radi sa tanojem lepo, smatraj da je on u fazi. Ukoliko drugi par zvuci cudno i moras zameniti polaritet, taj par je u protivfazi i njega treba drzati kontra.. nije potrebno nista lemiti vec samo obeleziti pozadi novi polaritet.
nikolaivanic is offline   Reply With Quote