Quote:
Originally Posted by Rhino
Danas dobijem poziv od prijatelja koji je pazario Ns10-ke skoro da ako mogu svratim i dam svoje misljenje. Tj da ih
cujem jer sam i ja vlasnik istih, nesto mu je kao cudno... Ok..
Svratim veceras i meni zvuce rekao bih regularno... Spojeni su kroz monitor kontroler pored tannoy reveal i kad ih slusam ne bih rekao da cujem neke anomalije.. Switchujem sa para A (tannoy) na par B (yamaha) isto, sve ok...
Medjutim kad se stavi da sviraju oba para zajedno u isto vrijeme (A + B) cuje se da nisu u fazi? Onda sam zamijenio krajeve kablova iza zvucnika na skretnici naopako (plus na minus, minus na plus) i tad sve zvuci normalno...
Ja sam pomalo operisan od elektrotehnike a on jos vise od mene
Medjutim smorio se covjek i evo ne da mi da odem jos kuci. Kojim sistemom eliminacije da se krene u ovom slucaju? Kapiram da moze da bude do pojacala, do zvucnika... Do kablova nije jer eto toliko umijem da provjerim
Sent from my iPhone using Tapatalk
|
Rhino, napravio si upravo kako treba.. ako jedan par radi sa tanojem lepo, smatraj da je on u fazi. Ukoliko drugi par zvuci cudno i moras zameniti polaritet, taj par je u protivfazi i njega treba drzati kontra.. nije potrebno nista lemiti vec samo obeleziti pozadi novi polaritet.