Quote:
Originally Posted by NLP
Nakon malo du?eg vremena, da se malko javim
Mack; dosta truda si ulo?io čestitam!
Nekoliko pitanja imam koje me malo zbunjuju:
- ok laminat je... recimo kompromis  ;
- koji akustički dizajn si primjenio u kontrolnoj sobi, ?to očekuje? oko refleksija (Initial Time Delay Gap, bez toga...), je li to neke vrste kvazi inspiriran FTB dizajn, koja če biti ?ivost?;
- da li se varam ili ti kontrolna soba nije simetrična uzdu? slu?anja (leva i desna strana nisu jednake - udaljenost, gledano na simetralu prostorije)?
|
da laminat je tako-tako rje?enje, ako ni?ta barem trenutno kad se ne skupi neka lova za bolji parket
- dizajn control sobe je moj zapravo spoj svega kaj sam naučil na faksu + brdo threadova sa foruma, ka?em zvučnike sam stavio nutra, zadovoljan sam, ali trebalo bude jo? par mjesta pokriti da smanjim refleksiju, znači soba u principu je paralelna, ali po?to nema desnog zida ako sjedimo na mix poziciji, ne izgleda tako, zato je ajmo reći taj sivi dio na stropu koji je kao crta između da vizualno razdvaja. Rečeno mi je da treba izmjeriti, naravno, ali da je soba jako dobro napravljena i da nebi trebal imati problema, bass trapovi su od 20cm (zadnji zid) gornji na stropu cca 120cm + vuna iza difuzora kao neka ?uplja komora jo? između toga i stropa te prednji cca 70cm na najdubljem dijelu do 20cm na najtanjem. to je bilo ono osnovno, a ka?em sad ću jo? postaviti nekoliko trapova ukoliko bude potrebno kad se izmjeri. Ali opet neću niti tu full mrtvu sobu i ?elim dobiti neki okej RT60 sa difuzijom kroz cijeli spektar, tako da, vidjeć ćemo kak će se pokazati i nadam se okej rezultatu, ali skok kada sam upalio monitore u ovoj sobi i naspram sobe doma je nebo i zemlja već sada kad su i pločice jo? uvijek dolje, mislim da će biti oke

- live room ciljam malo bolje ?ivu sobu zato i čekam da sad sve ostalo sredim i da probam napraviti par snimki bubnjeva unutra s različitim rasporedom akustike, pa budemo odabarali njabolju soluciju i zavr?ili i tu sobu