Re: Strujni kablovi - od tracha do istine
ja sam skoro stavljao u rack neke power kablove od $200-$300 komad..debeli , tvrdi, odvaljuju kuciste u spravi kad se ukljuce... bili su i neki nenormalno skupi kablovi za zvucnike...ali ja u toj sobi nisam cuo nista ..nikakvu promenu.
Ima mnogo (sa velikim slovom M) bull-shita u Hi Fi industriji..Oklempavaju majmune koji imaju pare a nemaju pojma sa muzikom. Znam lika iz USA koji valja neverovatno skupe sprave bogatim hirurzima, advokatima itd...koji imaju para i hoce nesto "najbolje" a nemaju veze sa zvukom i slusaju sve to u dnevnoj sobi.
Po meni, sve vise od potrosenih ?3,000 - ?4,000 za muziku ili filmove nema smisla ako je soba bez veze (nije tretirana).
Da se nadovezem..zadnjih par nedelja sam obisao najvece dealere i distributere koji instaliraju kucne bioskope (koji kostaju od ?30,000 pa do ?350,000 !!) Da vidim koliko je to bolje od mog zadnjeg posla koji sam odradio...i tehnike koju smo instalirali.
I kad se uporedi cena projektora (sumanute cifre !!) i zvucne opreme - razlika je minimalna. MINIMALNA..meni. Mislio sam da cu da padne na dupe..a nisam... a projektor ?80.000 !!!!!!!! Alo?
Samo lozenje i da se proda i da se zaradi -ok, postujem to...i ja od toga pokusavam da zivim trenutno... ali oni koji ma je to namenjeno nema sanse da primete neke razlike. Samo da im se slozi dobra zvaka.
Sve je p r e v a r a !!!! Zvaka...
|