View Single Post
Old 16-05-2014, 09:51 AM   #1
dreadskill
Junior Member

Default Savjeti vezano za snare

Pozdrav svima,

Potrebni su mi savjeti/upute oko snare-a, pokusat cu opisati moj problem. Zelio bih da mi se snare vise probija kroz mix a da ga pritome nemoram odvaljivat previse. Imam problem sa snareom da mi master output ide u peak prilikom udaraca snara na pojedinim mjestima u mixu. Ono sto sam ja pokusao da napravim jest slijedece:

1. smanji levele na svim trakama - poslijedica volumensko smanjenje cjelokupnog miksa (srednji peak mi je oko -14db do -12db cca)
2. smanjenje levela snarea tako da izbjegnem peakove - poslijedica gubljenje definicije snarea jer dominatni sound snarea preuzimaju overhead-ovi.
3. pokusao sam i sa limiterom na Drum Busu da prikoljem te peakove to donekle uspijeva ali nisam zadovoljan sa izvedbom bas.

Ono sto mi pada na pamet je da probam eq-om na ostalim instrumentima "osloboditi" mjesto za snare, mislim da je domintna frekfencija snarea u mom slucaju negdje izmedu 120hz i 200hz pri tom neznam da li cu sto izgubiti na ostalim instrumentima budem li radio cut u toj frekfencijskoj domeni.Stvar je instrumental tri su gitare koje sviraju razlicite dionice cisto radi infa ...

Unaprijed hvala na svim svjetima/prijedlozima.

Pozz
Marko
dreadskill is offline   Reply With Quote