View Single Post
Old 03-05-2014, 08:47 PM   #1
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Pomoc oko izrade kucnog studija

Danijele, ovde na forumu uglavnom ljudi govore svoja misljenja u najboljoj nameri pogotovo pocetnicima koji krecu sa izgradnjom/prepravkom svog audio ateljea, studia, itd... i u poslednje vreme cak kad pocetnik koji postavlja pitanje opet vise veruje sebi gde ne zna sta treba da radi nego nekom ko je prosao 20 studija i sam izgradio nekoliko, ti ljudi koji su ti dali savete veruj mi opet dobronamerno ti kazu da ne bacas pare u to jer neces dobiti ono sto zelis, osim ako stvarno jedino sto zelis to je da imas spajz sa prozorcetom i da to izgleda kao wauu konacno imam studio ja sam svoj poso zavrsio...nazalost ne ide tako... dobices los zvuk pre svega, smanjices prostor i potrosices pare za dzabe...
elem, takodje preporucujem da sredis jednu sobu i da u toj sobi jedan ugao bude posvecen mikrofonu itd, da tretiras celu sobu pa da radis na sluske , cak i odradis jedan-dva pokretna absorb-paravana i to je to...
ako cak i pogledas neke snimke na netu, cak i veliki studiji nekad vokale snimaju u kontrolnim sobama cisto da bi dobili nesto sto u booth-u ne bi mogli...
poz
BlasterMaster is offline   Reply With Quote