Re: Da li je software "upropastio" muziku - ali privremeno
Mislim da sam sebi trebas postaviti nekoliko pitanja.
1. Kakvu muziku pravis, zasto je pravis, i kome je pravis. Posto mi se cini da si se ti malo sam sa sobom "pogubio", od benchmarkova pa naovamo.
2. Da li je ovo forum o produkciji i muzici, ili o kvantnim racunarima i cipovima pod kozom te astralnim projekcijama.
3. Dobro se preispitaj o svom porijeklu - mozda je neki tvoj rodjak bio jedan od genijalaca proslosti, pa cujes stvari u 5-toj dimenziji. Ja mislim da je prije rijec o nekome iz buducnosti, pa da je u toj tranziciji doslo do nekog kurslusa.
4. Zapitaj se da li i drugi cuju isto sto i ti cujes - mozda je to sve "in your head", tako da ako se to ispostavi, mislim da ce te uhvatiti panika, mozda i ne postojis. Sta cemo sa rodjakom iz buducnosti ako ga proguta crna rupa, ili se ispostavi da samo on postoji, a da smo mi u Matrixu(ovako otprilike izgleda tvoje teoretisanje)
5. Salu na stranu. Pitao si sta mislimo - ja mislim da previse razmisljas, a premalo radis na konkretnim stvarima. Zamlacujes sam sebe, i sam sebi stavljas okov na mozak. Nikog nije briga za kvantne racunare i ostale palce. Ako mislis da ti samo jedan plugin moze dati to "nesto", prestani se baviti ovom profesijom odmah, i postedi i sebe i nas gubljenja vremena. Sve je receno, napravljeno, izanalizirano. Nema tople vode. Imas alat -koristi alat. A ako ti nista od toga ne odgovara, upisi neki zanimljiv fakultet koji nema nikakve veze sa audiom, mozda nadmasis i Nikolu Teslu. Eto, to ja mislim.
|