View Single Post
Old 24-04-2014, 03:12 PM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Channelstrip-sta kupiti???

Studer 169 je dosta "ravan"... GA isto odličan za lovu.

La sam koristio...ostale isprobavao...

Ni?ta revolucionarno..jbmlg..preamp ko preamp...

Generalno, IMHO - preampi su "precenjeni" u smislu toga da im se pridaje mnogo veća pa?nja, kada se govori o komadu ili dva. Preampi (određena farba, ili neka od već "magičnih" osobina) imaju svoj su?tinski smisao tek na sumiranju.
Dakle 8-10 kanala pa na vi?e. Neko mo?e da zloupotrebi sledeće, da koristi to za račun sprdanja, ali evo, skoro sam zabadao jedan skuplji mikrofon u prdavi preamp nekog miksera i zatim u veoma skup i nadasve popularan preamp, rekiran, zaista izuzetno urađen i da mu supicu njegovu, u momentima sam debelo morao da se skoncentri?em koji je koji snimak, i skontao da je zaista previ?e 1000-2000 evra za takvu ekskurziju. X puta sam to primetio. Celokupan utisak se geometrijskom progresijom uvećava sa opadanjem cene preampa ispod 4 cifre.

P.S. - neću pominjati proizvođače, kontraproduktivno je i prilično neva?no.

Dakle - Da, imalo bi smisla 10 takvih kanala u nekoj sumi, pa da se eventualno čuje neka "skupoća" , ali ovako...Ulo?i u mikrofon! Ili kupi ne?to provereno i povoljno kao ?to sam i predlo?io na početku, jer ako nema? love, ne mora? ni da je baca?.

No... Ja tako kapiram stvari, ne ka?em da sam u pravu.

Dakle, moj savet je - Ulo?i u mikrofon!

Poz'

Bockie is offline   Reply With Quote