View Single Post
Old 19-04-2014, 12:19 AM   #4
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: svirao sam Nord Lead 4 u audio pro..

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Clusterchord, daj malo tvojih utisaka, kako ti se cini

pozdrav Darkstar, i cijela ekipa .. evo tu je moj review na gearslutzu..

http://www.gearslutz.com/board/elect...dio-demos.html

kratka verzija: ovo nije bas skroz repakirana tehnologija, jer su digli i sampling rate i imaju povrh toga 2x oversampling, pa je tako riza ili pikselacija/plastika visokih znatno smanjena (problem broj jedan svih starih VA), plus alisasing znatno manji. tako da NL2/2X/3 namaju ovako cist high end.

drugo: filteri su za jedan VA ipak korak noprijed. vodenasti. barem moj dojam usporedjujuci sva tri sa originalima koje imam: klasicni nord 12/24 (jupiter 8 OTA), diode ladder (303 i system100) i transistor ladder (mini, source). mozda je najmanje "vjeran" ovaj zadnji ali odlicno zvuci sam za sebe, pa je u krajnju ruku i nevazno koliko je blizu ili ne.

mogao bi bit malo jeftiniji istina. ali nije to "preobuceni 2X za duplu cijenu" definitivno.

fantastican detalj: 4 layera odn. parta, sada svaki sa svojim efektima (4 x rev/delay/arp/itd) i svaki sa svojim izlazom. kad se sve to upali , i digne 4 kanala na mikseru - show program. moze se i kombinirati 2 x 2 stereo i sl..

svi LFOi, arp-ovi i delayi su sad u sync-u sa ulaznim BPMom (ako zelite). mislim da se puno moze s time, pogotovo u sekvencijalnoj, pattern glazbi..

generalno cinila mi se inspirativna i vrlo muzikalna spravica. zadrzali su nesto od klasicne nord boje, ali meni je u smislu analogne emulacije i generalne upotrebljivosti, ovaj Nord Lead najbolji do sada. (imao sam i 2X i 3 jedno krace vrijeme na posudbi).

poz

clusterchord is offline   Reply With Quote