View Single Post
Old 18-04-2014, 09:09 PM   #20
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: svirao sam Nord Lead 4 u audio pro..

Da kolege ne pomisle da me mrzi da odgovorim ili ucestvujem u raspravi... Nesto sto je trebalo da bude super lepo isplanirani (i provedeni) odmor se pretvorilo u vrlo zanimljiv... pa, hmmm..... dozivljaj....

@Bitch: Moj odgovor je, svakako, subjektivan, ali, nemam uopste dilemu. Za mene je NL3 mnogo vise nego NW, ideal rasnog VA sinta, cak i ako 24-voice/4-timbra kod NL3 u odnosu na 18/2 kod NW ostavimo po strani, iako uopste nije za zanemarivanje. Meni i zvuci bolje i programerski je zahvalniji za onaj deo upotrebe koji gadjam. Ako bi mi bas u fokusu bio wavetable zasnovan sint, jurio bih, ipak nesto drugo. Naravno da i cenu imam u vidu, mada je NL3, u trenutku pojavljivanja bio skuplji nego NW.

@fix3r: Da, istina. Da li je taj tim imao vise slobode, ili je samo malo drugacije i modernije (u skladu sa politikom "kuce") video istu stvar, mozemo da nagadjamo. NL4 umnogome izgleda kao nasminkani i podmladjeni NL2X, slicnosti su i posle mnogo godina ocite. Rekoh, za nekog ko pocinje, i nije opterecen predistorijom, NL4 moze biti sasvim dobro resenje, ali bih svakom preporucio i da, na primer, za iste pare razmotri kupovinu NL2X + Blofeld Desktop sa sve sample licencom. "Bojim se", da bi ostala i neka kinta da se pazari i nesto od komercijalnih banki sa sajta (a, ima ih bar 2-3 dobre).

@darkstar: Realno, NL2 i NL3 su mnogo slicniji, nego sto bi se prema prethodnoj raspravi zakljucilo, cak i ako bi zanemarili, spoljni dizajn, sucelje, osnovnu arhitekturu i logiku. Sa druge strane su i dovoljno razliciti da pozelis oba, a stvar je, cesto, ukusa i potreba koji od njih bi mogao da prevagne u situaciji "jedan i jedini". Sa moje tacke gledista NL3 je kompletniji, moderniji i pokriva veci dijapazon. S' druge strane, kapiram i da NL2X bolje pokriva polje koje je tebi od interesa. Sa "pistoljem na celu" odlucio bih se ipak za NL3 sto, sva sreca, do sad nije bio slucaj.

E, sad, druga je prica, sto je program od kog sam najvise ocekivao i koji je realno mnogo obecavao (Nord Modular) ugasen, a upravo je u danasnjoj eri mogao da da najvise i najvise evoluira.
Treba npr. cuti "realizacije" NL2 i NL3 u NM G2.

Last edited by Synclavier; 18-04-2014 at 09:13 PM.
Synclavier is offline   Reply With Quote