View Single Post
Old 17-04-2014, 08:06 PM   #2
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: UAD kao zacin C?

Ozbiljan konvertor ne sme da "poboljsava" (drasticno da menja) zvuk... Nemam Acess Virus tako da ne znam da l' je ta razlika koju si opisao zbog konvertora, filtera ili neceg treceg...

Ali za sminkanje probaj sa Nebula 3 uz dopune za isti (CDSoundMaster, Alex B...).
Sve je pokriveno, od analognih synth filtera (Oberheim, Moog, itd) do high-end konzola (Neve, SSL, Trident), i naravno EQ, kompresori, FX...
U tom procesu "semplovanja" analogne opreme, naravno uslikana je i AD/DA konverzija... Iz prakticnog iskustva, na individualnim kanalima efekat je suptilan (ako provuces neki synth kroz kanal SSL-a ili sempl analognog filtera iz synth-a + AD). Dok se razlika dosta primeti preko celog mixa (ne mislim na procesovanje masterbuss kanala) u planskom odradjenom aranzmanu uz drugaciji pristupu miksanja (zbog Nebula engina koji strasno opterecuje CPU ljudi menjaju pristup miksanju ITB tako da ceo proces izgleda kao sa pravim analognim spravama. Znaci jedna instanca Massive Passive EQ-a a ne 50. Koliko ljudi inace moze da priusti vise od jedne-dve skupocene sprave...) Naravno to vazi za svaki drugi plugin. Vaznije je dobar sound u samom pocektu, pa zatim doterivanje EQ-om, saturatorima, efektima,i tako dalje... Niko do sad nije napravio emulaciju studijskog konvertora, mislim da (UAD) nemaju cak ni emulaciju studijske konzole...

Last edited by DzoniPFC; 17-04-2014 at 08:13 PM.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote