View Single Post
Old 08-04-2014, 08:55 PM   #50
frag
Member

Default Re: Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

To je, u stvari, tacno... Realno, potrebne su godine da covek npr. upozna sopstvene monitore. Van Buuren je cak rekao da je i dalje nesiguran kako ce u "Amsterdam Areni" zvucati ono sto napravi u svom studiju

Jos jedan pokloncic za drugare muzikante!

Istrazujemo koliko je Spire dobar u emulaciji analognih synth-ova. Da, veoma je dobar - ne samo zahvaljujuci ugradjenim procesorima, vec i ludackom mod matrix-u. Imate analog.mp3 i digital.mp3. Dinamicno vs staticno. Prava stvar vs shitty demo/igracka. (Spire je, u stvari, odlican i u emuliranju digitalnih synth-ova.)

Tu je i Better Than Analog preset. Ko voli finese, eto tu je koriscen "SG" LFO shape, nesto kao random ali zaobljen, koji vrlo blago modulise pitch dva oscilatora. Zatim je dodat klasican vibrato. I kao slag na torti, treci SG LFO modulise fazu prvog SG LFO-a za totalni random unstable efekat. Dodat je sasvim blagi noise, pa kompresor, warm, soft, boost, EQ da oboji zvuk. Chorus je takodje podesen i ukljucen. Na kraju delay i reverb. Ukljucen je "Drift" koji na jos suptilniji nacin postize ono sto sam ja uradio s LFO-ovima.

Na digital.mp3 ostali su jedino EQ, delay i reverb. Tako zvuci vecina VSTi, na zalost cak i kad se dodaju neke modulacije i efekti.
Zapravo, ne zvuce ni tako, jer ovde i dalje sljaka "infecto" filter. Spire zvuci dobro cak i kad zvuci lose.

Najvazniji, mozda, jeste Master section, jer tu se pomocu MULTI-BAND KOMPRESORA, o da, specijalno napravljenog za Spire, i EQ-a, itd, daje zavrsni karakter zvuku. Probao sam ja da stavim npr. Noveltech Character na neki VSTi, al' nije to to. Moog zvuk na Spire-u po meni jos uvek nije dovoljno dobar, ali bice ukoliko dodaju emulaciju Moog filtera.

Ja mislim da bi jedino Vangelis primetio razliku izmedju Yamaha CS-80 i neceg poput analog.mp3?
Attached Files
File Type: mp3 analog.mp3 (663.6 KB, 251 views)
File Type: rar Better Than Analog.rar (635 Bytes, 224 views)
File Type: mp3 digital.mp3 (662.3 KB, 234 views)
frag is offline   Reply With Quote