View Single Post
Old 29-03-2014, 09:13 AM   #30
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: Reveal Sound SPIRE - najnoviji utisci

^^ Ma, nije mi teško i ne trebaju mi tutorijali, a pre svega, ono što sam napisao je odgovor na Fragovu konstataciju da mu treba neki alat koji je brz i intuitivan. Geist ne deluje komplikovano ni izdaleka, ali ne deluje ni bog zna kako intuitivno.

Što se mene lično tiče, gledam da pojednostavim stvari i da se usmerim na muziku, a ne softver. Objektivno mi sasvim lepo ide savladavanje novog softvera, ali jednostavno, nema prave potrebe da se bacim na nešto novo, u ovom trenutku.

U CB-u mogu lepo da zapisujem note stvari preko drum editora, a budući da koristim Battery, ni sempler mi drugi objektivno ne treba.

E, sad, ako i pored toga kažeš da postoje razlozi da se bacim na Geist, onda već slušam (onda ću da uzmem i naučim, nije problem).

Edit:

Evo, da javim. pre pet minuta sam ipak počeo da proučavam Geist, i već sam naučio sve što mi treba za početak. Šta je meni pravilo problem (ok, jeste malo ružno da čovek ovako piše svoj tok svesti, ali šta da se radi)? Nađem neki sempl u Geist-ovom browser-u, kliknem na njega, i dotični se odmah otvara u nečem za šta ja u ovom trenutku (dok nisam još pohvatao terminologiju programa), pretpostavljam da je nekakav sample/loop editor, i nikako ne mogu semplove da bacam na padove. Skapirao sam da ima layer-a i svih ostalih divota, kapiram širu sliku, ali ono najosnovnije neće i neće. Gledam tako i zapazim dugme slice. A-ha .... to li je u pitanju!

Dakle, menjam mišljenje .... Geist je skroz intuitivan!

Last edited by Ghost Dog; 29-03-2014 at 10:36 AM.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote