Ma naravno... ali eto, za mene je Spire postao
THE SYNTH.
Prica se da neki Rusi stoje iza tog projekta, a oni su poznati po "reverse engineering-u" tako da Access moze samo da cupa kosu. Ocigledno je Virus ovde "pokraden", i to se vidi po mnogim parametrima i opcijama koje nudi Spire.
Iskreno, i ja sam se malo zabrinuo kad sam ga prvi put probao, mislio sam, sad kad imam i7 ASIO ce da mi bude ispod 15%. Ali avaj. Uz njihove optimizacije, plus racionalnu upotrebu polifonije itd, Spire se moze bez problema koristiti. Koliko cesto nam je potreban pad od 16 glasova sa 4x9 unisonih oscilatora?
Sinoc sam se malo igrao sa Matrix-om. Neverovatno kompleksne boje mogu da se dobiju, za veoma kratko vreme. Ako hocete da vam ModWheel kontrolise kolicinu delay-a i reverb-a, ali da nize, dublje note ostanu suvlje, nema frke, u par poteza se to odradi.
Nijednom nisam otvorio uputstvo, ni za jednu stvar. Ako morate da konsultujete uputstvo da biste nesto zavrsili, onda taj synth, u stvari, nije udoban za rad. Realno. A sto se tice zvuka, slazem se da su Sylenth, Albino, itd. odlicni, ali bez ozbiljnog zezanja i cackanja, na njima render zvuci vise kao "demo".
Evo ovde, u attach, poklanjam preset "Scorpio Cream". Totalno ziv sa hrpom modulacija (monofon je, tako da nema brige za CPU). Jos bolje, uz to ide i tridesetak sekundi Frag - Scorpio kao primer sta moze da se s njim uradi. Tu sam ga koristio dvoglasno. Tehnicki podaci: ASIO ispod 25%, temperatura jezgara oko 43 stepena. A prakticno mi je Ferry Corsten u sobi.
Ako ovo ne vredi 139 EUR, tj. 69 da budem precizan koliko sam platio Spire na popustu, ja onda ne znam sta vredi