Moze i tako
Evo osam ideja u jednom MP3, pet su u istom stilu (2-6), to sam od nekog lead-a napravio ravan bas pa odsvirao preko razne stvari... Svidja mi se "sound". Moze bas svasta da se napravi od toga.
Frag - Spire Trance Demo
Stvarno je neverovatno koliko sirok spektar farbi moze da se izvuce iz Spire-a. Secam se rework-a Oxygen Part 2 cini mi se, nisam mogao da verujem koliko toplo i autenticno zvuci. Ni nalik onim ostrim dub step preset-ima. FILTERI su glavni adut Spire-a, poputno cisti, raznovrsni, nema nikakvih izbolicenja koja su me uzasno nervirala na drugim VST-ovima. Npr. napravim dobar pad, ali kad je cutoff na pola zvuk se isprlja i krene neko krckanje. Ovde toga naprosto nema.
Jos jedan primer (od jutros) Frag - This Is Music, sa guitar sound-om, nesto kao Solarstone ako se neko seca... I tu je sve Spire. Onako, lep, raskosan zvuk.
EQ je mnogo bitan. Takodje napravljen da sto manje izoblicava zvuk, ne znam, mozda je kombinovan s nekim limiter-om/comp-om. Citao sam negde da je na Virus-u slicno radjen EQ. Bass moze dosta da se pojaca, bez distorzije.