Thread: Novi Kurzweil!
View Single Post
Old 13-03-2014, 08:01 PM   #5
wladymeer
Senior Member

wladymeer's Avatar

Default Re: Novi Kurzweil!

Quote:
Originally Posted by Goran B View Post
Meni ovo ne izgleda ni na kakvu beta verziju, nego na ono što i sami ljudi iz Kurzweil-a kažu, a to je napredni stage piano.
Tačno. A taj "napredni stage piano" će integrisati i ispolirati u K3000. Kao što su u PC3 integrisali ceo PC2 sa ROM proširenjima, zatim ubacili podršku za 95% materijala sa k2xxx serije na PC3K.

Kurzweil ima mali tim koji može da radi samo u segmentima i zato prvo testiraju stvari po kojima su se proslavili (klaviri) a koje mogu da prodju kao ceo proizvod.

Oni su jedini u synth svetu koji umesto da izbacuju nove modele poliraju ono šta imaju. Uz to ne znam ni za jednu drugu firmu koja nudi tolio visok nivo kompatibilnosti zvukova sa prošlih modela. A usput mi je rečeno i da će K3000 imati 100% kompatibilnost sa PC3K.

Zbog svega toga sam rekao BETA. I eto, sad kada imaju 32 FX jedinice, ne bi me čudilo da izbace dual manual organ, pogotovu ako se nešto oduži oko K3000.

Quote:
Što se tiče famoznog K3000 (ako ga zaista planiraju) bilo bi fino da predstave nešto novije u odnosu na prethodne mašine.
Oni već duže vreme preko PC3K testiraju "eXtreme OS" (zatvorena beta) koji će poslužiti kao osnova za K3000 OS. A iz direktne prepiske znam i da planiraju novi fizički kontroler koji je i patentiran. Ne znam šta je još novo ostalo a da može da se ponudi u odnosu na PC3K:

- Više MB (GB) za flash semplove? Eto FlashPlay - nudi 16GB.
- Više FX jedinica? Forte ima 2x PC3K
- Savremeniji interfejs? Forte dobio full-color wide ekran 4+ inča, LED fadere, favorite tastere, dodatne kontrole

Realno, po meni se "novo" danas svodi na ideju da se više stvari objedini u jednoj. Integracija sa DAW sistemima je OK, ali mislim da takvi kupci Kurzweilu nisu primarna ciljna grupa niti je njima Kurzweil primarna firma.

Ono na čemu oni mogu i moraju ozbiljno poraditi jesu fabričke farbe i uprošćavanje interfejsa za elementarne stvari.

Quote:
V.A.S.T. crpe poslednjih 20ak godina a ni dizajnom nisu u cvijetu mladosti, tu ima prostora za dorade.
E ovde te baš ne razumem

KORG i Roland kao ne crpe Trinity/MS-20 odnosno XV/D50/JP8000 seriju? I ako je dizajn "problem", zašto Kronos i PC3K toliko liče?

Veruj mi - ovo iz prakse govorim - neka kaska i neka crpi još 20 godina, uživo nijedna sprava na svetu nema tu fleksibilnost kao PC3K.

Last edited by wladymeer; 13-03-2014 at 08:12 PM.
wladymeer is offline   Reply With Quote