Ma Zebra je odlicna, ali ja iz Spire-a mogu vise i brze da izvucem.
Ili ako uzmemo Massive... dobro zvuci, ali mislim da mi je trebalo pola dana da napravim najobicniji vibrato. Cemu to?
@NIelectroy - bas mi "nemacki" zvuci taj synth

Tj. malo ostrije.
Spire ima veoma, veoma, sirok spektar. Od agresivnog dubstep-a do mekanog trance-a.
Evo jos par ideja, obe imaju BOOMY bass (ali ne i broomy hehh). Na prvoj je pluck u Virus fazonu. REAL DEAL. Bas je "ravan" i otvoren.
Na drugoj je low-end posebno izrazen. Sve je veoma brzo odradjeno Spire EQ-om, plus mozda malo C5 EQ. Masna, digitalna analogija.
Ne kazem ja da npr. ne moze da se uzme Model E od pre 100 godina i s plugin-ovima napravi opasan zvuk, mozda i moze, ali koliko vremena i petljanja treba za to? I ko ume to?
Ovo je bre autenticno! I da, ja cujem razliku. Sylenth, Zebra itd. mi zvuce malo praznjikavo u odnosu na Spire. Valjda je stvar u tim algoritmima, rekurzijama, sta ja znam. Pojede CPU ali je PHAT.
Cuo sam i one nove Rolande, kao novi SH, Juno. Ono je sramota za takvu kompaniju, zvuci kao plasticna kanta. Spire to jede za dorucak. Mogu da potpisem da je bolji od 60-70% hardware-a tog tipa, a pritom je barem 10 puta jeftiniji (za mnoge i besplatan

).
OK, CPU nije free ali barem sluzi za sve kad ga kupis...
I na kraju, sta reci osim
de gustibus non est disputandum.