View Single Post
Old 09-03-2014, 11:02 AM   #12
Ghost Dog
Member

Ghost Dog's Avatar

Default Re: KORG Legacy M1 i Wavestation pad-ovi

Quote:
Originally Posted by DzoniPFC View Post
Odgovor lezi u pitanju Nemoj da te mrzi ....
Evo, kolega Dzoni me je ostavio "da naučim sam da pecam ribu", i nije me mrzelo da isprobam sve waveform-ove.

Pre svega, konačno sam uspeo da skapiram da ih nema ba? preterano mnogo.

Prvo da se ogradim i da ka?em da do juče nisam skroz detaljno pretresao WS. Nisam bio povr?an, ali s obzirom da mi M1 i Atmosphere (i dalje ga preferiram u odnosu na Omnisphere) daju ono ?to ?elim i očekujem, nisam osećao neku posebnu potrebu da "cedim" WS do kraja kad već ba? i ne moram (da budem iskren - tako je).

E, sad malo da kritikujem sam sebe. Ranije kad sam otvarao banke i tra?io waveform'ove, viđao sam da ih u većini banki ima po nekoliko stotina. Totalno nisam skapirao da se skroz ponavljaju i da ih ukupno ima manje od 500 ?to nije ba? preterano dosadno za isprobavanje. I to je podosta, ali ni izdaleka onoliko koliko sam ja istripovao da ih ima (jbg, lepo pi?e u uputstvu, koje jesam pročitao, ali sam pitaj Boga iz kog razloga taj broj smetnuo sa uma ).

Kako god bilo, juče popodne sam se podosta igrao sa WS-om. Malo sam promenio pristup, (jer ranije sam očekivao da mogu da ga nateram da zvuči kao M1, ali to izgleda ne mo?e), naučio sve opcije (otprilike) u potpunosti, isprobao sve waveform-ove, uspeo da napravim neke pad-ove koji su (ako ih ne poredim sa onim ?to mogu da napravim sa M1), prilično OK, ali do?ao sam i do nekih zaključaka.

Nastaviću da isprobavam i dalje jer mo?da sam lo?e neke zvuke procenio budući da sam na kraju bio malo i umoran, ali izgleda da ....

Quote:
Originally Posted by ndv View Post
.... Da li su jednostavno "tanji" nego oni na M1 (ne verujem, mislim da je ono prvo), pa moraju da se naslojavaju?
.... ono ?to sam napisao u zagradi ne stoji. Izgleda da ipak WS jeste "tanji". Nisam siguran da sam skroz razumeo sve o tome koliko su memorije na sebi imali M1 i WS, kako tačno stvari funkcioni?u sa pro?irenjima (osim ?to softverski M1 ima i T1 zvuke koji su dosta fini, ali tim gore u odnosu na WS ), i kako je to preslikano na VST verzije, ali trebalo bi da je M1 dolazio u originalu sa 4MB, a WS sa 2MB, ali po onome ?to ja čujem kod VST verzija, stvarno nekako i deluje da postoji tolika razlika u korist M1.

Ako ni?ta i ako zanemarimo da sam očekivao da WS mo?e da zvuči i bolje i punije od M1 (da ne govorimo o tome da nisam očekivao da ne mo?e da zvuči ni kao M1; bar za moj ukus je tako), zadovoljan sam time ?to sam se konačno iscimao da naučim WS-ov interfejs do kraja i ?to sam napravio bar nekakve, koliko toliko solidne farbe.

Puno sam se raspisao, ali moram da se odu?im ljudima koji su temu korisitili u neke totalno druge svrhe.
Ghost Dog is offline   Reply With Quote