Quote:
Originally Posted by DzoniPFC
Odgovor lezi u pitanju  Nemoj da te mrzi ....
|
Evo, kolega Dzoni me je ostavio "da naučim sam da pecam ribu", i nije me mrzelo da isprobam sve waveform-ove.
Pre svega, konačno sam uspeo da skapiram da ih nema ba? preterano mnogo.
Prvo da se ogradim i da ka?em da do juče nisam skroz detaljno pretresao WS. Nisam bio povr?an, ali s obzirom da mi M1 i Atmosphere (i dalje ga preferiram u odnosu na Omnisphere) daju ono ?to ?elim i očekujem, nisam osećao neku posebnu potrebu da "cedim" WS do kraja kad već ba? i ne moram (da budem iskren - tako je).
E, sad malo da kritikujem sam sebe. Ranije kad sam otvarao banke i tra?io waveform'ove, viđao sam da ih u većini banki ima po nekoliko stotina. Totalno nisam skapirao da se skroz ponavljaju i da ih ukupno ima manje od 500 ?to nije ba? preterano dosadno za isprobavanje. I to je podosta, ali ni izdaleka onoliko koliko sam ja istripovao da ih ima (jbg, lepo pi?e u uputstvu, koje jesam pročitao, ali sam pitaj Boga iz kog razloga taj broj smetnuo sa uma

).
Kako god bilo, juče popodne sam se podosta igrao sa WS-om. Malo sam promenio pristup, (jer ranije sam očekivao da mogu da ga nateram da zvuči kao M1, ali to izgleda ne mo?e), naučio sve opcije (otprilike) u potpunosti, isprobao sve waveform-ove, uspeo da napravim neke pad-ove koji su (ako ih ne poredim sa onim ?to mogu da napravim sa M1), prilično OK, ali do?ao sam i do nekih zaključaka.
Nastaviću da isprobavam i dalje jer mo?da sam lo?e neke zvuke procenio budući da sam na kraju bio malo i umoran, ali izgleda da ....
Quote:
Originally Posted by ndv
.... Da li su jednostavno "tanji" nego oni na M1 (ne verujem, mislim da je ono prvo), pa moraju da se naslojavaju?
|
.... ono ?to sam napisao u zagradi ne stoji. Izgleda da ipak WS jeste "tanji". Nisam siguran da sam skroz razumeo sve o tome koliko su memorije na sebi imali M1 i WS, kako tačno stvari funkcioni?u sa pro?irenjima (osim ?to softverski M1 ima i T1 zvuke koji su dosta fini, ali tim gore u odnosu na WS

), i kako je to preslikano na VST verzije, ali trebalo bi da je M1 dolazio u originalu sa 4MB, a WS sa 2MB, ali po onome ?to ja čujem kod VST verzija, stvarno nekako i deluje da postoji tolika razlika u korist M1.
Ako ni?ta i ako zanemarimo da sam očekivao da WS mo?e da zvuči i bolje i punije od M1 (da ne govorimo o tome da nisam očekivao da ne mo?e da zvuči ni kao M1; bar za moj ukus je tako), zadovoljan sam time ?to sam se konačno iscimao da naučim WS-ov interfejs do kraja i ?to sam napravio bar nekakve, koliko toliko solidne farbe.
Puno sam se raspisao, ali moram da se odu?im ljudima koji su temu korisitili u neke totalno druge svrhe.