View Single Post
Old 01-03-2014, 12:52 PM   #23
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Pomoc! Treba mi neki dobar plugin all in one!

Quote:
Originally Posted by Mogli View Post
Na tom mom "pogresnom" savetu si se ti prvo zahvalio, a onda si danas izbrisao to sto si se zahvalio. No, nebitno je to. Da li si uopste probao da uradis to sto sam rekao za Wavelab, da za +10 dignes jednu rec, i da to isto isprobas u Melodin-u? Ja jesam i Wabelab pobedjuje ako mu se nameste parametri na best.
Nisi skapirao moj cinizam koji se iskazuje kroz zahvalnice, omiljeni su mi potpuno besmisleni postovi koji nemaju veze sa mozgom, i tu mahom stavljam tenxove Zato ga i dobiju svi ucesnici u tredu (barem oni koji me "zasmeju"). Ako malo pogledas kroz forum i uspes da prepoznas nebulozna pisanija, obavezno ces videti moju zahvalnicu.
Danas sam ih izbrisao zato sto sam se umesao u temu, al sad cu da ih vratim
Kada pricamo o pitch shift korekciji, neki drugi parametri su tu mnogo bitni a koje niko ne spominje . Za dobar i zeljeni ishod i kvalitet pitch procesiranja je krucijalan sample rate audio fajla koji se procesira Probaj da usnimis nesto na 96khz recimo pa to pitchuj, i probaj da ga downsemplujes na 44.1 pa pitchuj. Trebalo bi sve da ti bude jasno.. Taj famozni "grain" efekat koji se javlja kao nezeljena posledica je upravo zbog nedovoljnog broja "digitalnih uzoraka". A nagradno pitanje je sta se desava kada neki sempl koji je na 44.1 khz podignes na 96 khz... Probaj i to pa ces chuti..
Postoje razlike u algoritmima za tu vrstu procesa, ali da bi se dao tacan odgovor potrebno je malo ozbiljnije ispitivanje..
Wavelab koristim svakodnevno u poslu, pa smem da tvrdim da vrlo dobro poznajem program i njegov pitch shift algoritam, i ne smatram da je toliko izuzetno dobar. barem ne bolji od drugih.

Last edited by silicon science; 01-03-2014 at 01:17 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote