Pozdravim svim clanovima Rumski Forum-a!
Tokom sledece nedelje ili kroz 2 najverovatnije dolazim do bg-a da pazarim moj prvi par monitora.Ne planiram da potrosim vise od 300 evra niti imam vise para, a sto bi rekao nas narod istegni se koliki ti je guber

ne vise! elem, zadnjih mesec dana gledam review-ove svih zivih monitor-a do te cifre koju planiram da potrosim i za sad koji su mi zapali za oko i koji su jako pristojni po svojim mogucnoistima su: PreSonus Eris E5 | ESI Activ 05 | RCF Ayra 5| M-Audi BX5 D2 i na vas predlog ovde na forumu pregledao sam sve vezano za JBL Lsr 305 | i vidim da niko nista nije rekao lose niti je pokazao generalno neku manu i da za te pare se dobije odlican odnos cene i kvaliteta.Apelujem na sve clanove da mi na neki nacin pomognete za koji da se odlucim po vasim strucnim komentarima i iskustvima vezanim za sve navedene monitore, ukoliko ste imali prilike da ih cujete, bio bih zaista zahvalan.Takodje da li je bolje da bass port bude napred ili pozadi ili to nema nikakve veze, i ako je pozadi da li bi neka optimalna udaljenost od zida bila pozeljna i koja je to udaljenost?
Inace neke pojedinosti sto se tice moje sobe: 4x3 | 12 kvadrata | na sredini sobe mi je kompjuter, inace sto na kojim mi je isti je forma ideale metar i po gde cu da ih stavim kad se odlucim nemam pojma

al nema veze,
Muzika koju pretezno praktikujem i koju radim je: Deep Progressive, Progressive House, Deep House imao sam i nekih minimal izdanja
evo mog beatport linka:
http://www.beatport.com/artist/vlada-dshake/211465