Quote:
Originally Posted by Granata
Najgluplji moguci razlog za kupovinu ovih mixcubesa ili fostexa je da bi se chulo kako mix zvuchi na loshim zvuchnicima.
Prednost ovih monitora je iskljuchivo u kvalitetu i dizajnu (kompresiona single driver kutija) koji omogucava realan prikaz srednjeg opsega (koji je kritichan za dobar mix) i tranzienata koji su chesto pogreshno reprodukovani usled faznih neslaganja i rezonanci u basu kod vishesistemskih zvuchnika sa portovima.
|
"Realan prikaz", "tranzijenti", "fazna neslaganja"...
Kupiš govnjivu kutiju "zbog dizajna"...
A stvarno svašta trpi tastatura...
Ne, nego ih kupuju da im stane pored mikrotalsne, uz sudoperu...i tako 30 godina...
...i te izvikane "fazne razlike"...višesistemskih monitora...koji je to čuven primer toga? Koji monitor..?
Kome je to bitno? Koji rad vam je propao zbog "faznih razlika" neke kutije!?
Robuje se floskulama, neznanjem, ne mislim sad na ovaj reply, ali uopšteno...
Evo ja u NS, skoro pola miliona ljudi, ovde nema na prste ruke da izbrojiš ljude koji stvarno znaju da proizvedu neki rezultat. Ali 250 'iljada zna da snima i miksa i zna o "faznim razlikama"...!
Da ne ispadnem nadobudan, ne smatram da znam išta, 16-17 godina se zanimam i nešto tu radim, i krećem na najboljim mestima koje ovaj prostor i vreme ima da ponudi, pa još mislim da ne znam ni blizu dovoljno...!
Više se veruje GS-u nego sopstevenim ušima!
Naprodavao sam se i jednih i drugih, ima toga, idite i slušajte, pa sami zaključite šta VAMA bolje radi, i nije to za svaku muziku.
Zašto bi nekog tuc-brain-damage-majmuna zanimalo kao svira mega-sub-bass-rmx na iPhone...jebe mu se...radio je rmx za disko klub...main stage itd...
Da sva ta g...zvuče dobro na telefonu, ne bi Exit prodao ni 3 karte...slušali bi svi kući telefon.
Ako nešto odgovara vašoj potrebi, i
pruža rezultate, onda je opravdano!