View Single Post
Old 22-02-2014, 08:39 PM   #5
telefon
Banned

Default Re: stabilizator napona

Quote:
Originally Posted by alfom View Post
Hej, telefon, otkuda ti to da imaš napon od 237 V u mreži?
Kako si opisao, to je najvjerovatnije stabilizator sa 3 trafoa. A za tu spravu treba dobro opterećenje da može da radi. Ako je 2 kW kako si napisao, sa to opremice što si naveo, ti ne možeš da podigneš ni 500 W summa summarum. Nekako ne vjerujem da ti je u mreži toliko volti. Tebi možda treba samo zaštita za slučaj udara groma ili udara prenapona. A za to ti svakako nije taj stabilizator. Ako ti uopšte išta treba, onda se raspitaj malo kod dobrih elektro inženjera. U principu, ako nisi stručan, ne čačkaj puno oko struje i opreme, jer većina današnjih uređaja ima dolidne zaštite u sebi, i veliki raspon upotrebljivosti kod napona 110 do 230 V. Ako sumnjaš u razvod struje, premjeri potencijal faza - nula, faza - uzemljenje, mogući napon u nuli, mogući napon u uzemljenju, što se može pojaviti ako je instalacija neispravna. Ništa više ne čačkaj, a tvoja korisnička daljnja instalacija - kablovi, razvodne kutije i sl. mora biti tip-top!
PoZzzz.
da...zivim jako blizu trafostanine i napon mi je 237/238 volti..
kad mjerim nula-uzemljenje imam 2.5 volti, faza uzemljenje mi je isto 237/238... mislim da je to ok....
ma ko j-be stabilizator..... kad ne zvuči
bacio sam lovu za racku

Last edited by telefon; 22-02-2014 at 08:45 PM.
telefon is offline   Reply With Quote