Thread: Novi Mac PRO
View Single Post
Old 22-02-2014, 05:08 PM   #6
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Default Re: Novi Mac PRO

pokušavam uvijek an taj način gledati jer smatram da je to jedino realno što se tiče biznisa.

Quote:
Originally Posted by BlasterMaster View Post
pa po toj logici mislim da ne gresis ako narucujes, jedino da vidis tacno koja ti je varijanta sa koliko ssda i koliko rama najbolja...dal ispada nadogradjivanje jeftinije ili odma u kompletu kad se naruci, ako si resio da radis sa FC i osx-om i da ti to radno okruzenje jedino pase, i ako ti te externalije, kamere i slicno rade na tunderboltu onda zasto da ne...
i jos nesto, ovo je dobar primer razmisljanja kad covek sagleda koliko je ulozio i koliko moze da mu donese ako mu je to profesija... tad vec trebaju da se sagledavaju troskovi i sve samo da bi covek dosao na break-even tacku...
a ovo da ces da menjas za godinu dana, ne verujem, mislim, to je dosta jak racunar koji moze sve to da podrzi i render u 4k itd, taj standard tek treba da uzleti kod nas i u svetu, pa tek da zazivi, tako da ce ti sigurno koristiti jos dugo... a posto ne planiras da predjes na neki drugi sistem sem mac. ne verujem da ces moci u narednih 3-4-5 godina jer koliko sam vido Mac ne planira da izbacuje nista novo iz MacPro serije u tom periodu...
zato kažem recimo RAM upgrade na 64Gb ako uzmeš kod apple + 1600E, ako uzmeš preko recimo ebaya, iste samsung memorije = cca 500E, mac pro novi nema mjesta za hard disk pa ima samo ssd i to se bira između 256gb, 512gb i 1024gb, smatram da je 256gb dovoljno da se gore drže svi potrebni programi za posao, i da opet ostane 50% za rezervu, a za sve ostalo tako i tako nema potrebe ssd već vanjski usb 3.0 diksovi ili thunderbolt varijantu koju želim uzeti.

Pod ovim 12 mjeseci za upgrade sam mislio da ako sad završim studio i napravim custom stol da ugradim imac i sve oko njega napravim da ako za th 12 mjeseci dođe potreba za jačim kompom i onda uzmem mac pro, izgubit ću još više para jer budem moral i mjenjati setup cijeli i workflow, a na ovaj način uzmem sve odma i preskačem taj korak i kako i sam veliš siguran sam i miran narednih 5 godina definitivno.

Zanima me općenito dali neko od članova koristi dosadašnje Mac Pro konfiguracije i kolko su relano izgubili po godinu dana?

Last edited by Marin Mack; 22-02-2014 at 05:10 PM.
Marin Mack is offline   Reply With Quote