Thread: Novi Mac PRO
View Single Post
Old 22-02-2014, 03:08 PM   #4
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Default Re: Novi Mac PRO

ovo je bilo moje pitanje na način da ja smatram ako sma svoj iMac prije dvije i pola godine platio 1800E, a sad ga prodajem za 1400E, moja računica je ta da sma u cca 30 mjeseci izgubil nekih 400E ?to je minimalni iznos, i to je nekih 13E po mjesecu, a ako uzmemo u obzir zaradu ovo je ni?ta i smje?no jeftino. Sad kad sam u mogućnosti priu?titi si ovaj Mac Pro razmi?ljam ozbiljno da iske?iram odma za njega da kad zavr?im studio da ne mjenjam nakon 12 mjeseci onda računalo i cijeli setup.

E sad razlog za?to mi iMac vi?e nije dovoljan nije sigurno audio jer za to mi nije potreban jači komp, nego je taj da krećem sa 4K video snimanjem, obradom i renderingom, a radi rada od 3-4 godine na Final Cut Pro-u i Logic X-u ne ?elim se vi?e vraćati na pc, tako da ja gledam na način da je to s nečim čime mo?e? efikasnije napraviti posao i mo?e? biti konkuretan na tr?i?tu.

Kod nas je Mac pro 4.000E sa 10% popusta, a to je cijena za 6 jezgri, dakle skuplja verzija, 16gb rama i 256ggb ssd-a te dvije grafičke od po 3gb svaka.
+ 8tb externog diska u thunderbolt kuči?tu, apple cinema display 27" + eva Dell 24" full hd monitor the upgrade na 64gb rama, shvaćam da na ovaj način budem izgubil u 2 godine vremena puno vi?e nego sa iMacom, al s druge strane broj projektata koje ću napraviti bude sigurno veći i efikasniji uz ovakav sistem, a da se bude jo? jedan veliki plus kamere s kojima radim sve je preko thunderbolta tako da mi je to odlično.

Ovaj thread je samo da čujem va?e razmi?ljanje u tom smjeru, a ne da koristim ovaj komp za facebook i da ne napi?em ?to
Marin Mack is offline   Reply With Quote