Thread: Novi Mac PRO
View Single Post
Old 22-02-2014, 02:39 PM   #3
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Novi Mac PRO

Quote:
Originally Posted by Marin Mack View Post
... ali opet ako se gleda ulo?eno-dobiveno, smatram da je Apple najjeftinije rje?enje, naravno to ne mislim na njegovu cijenu u startu
pa ne znam na sta konkretno mislis kad kazes najjeftinije a da ne mislis na cenu... u tom slucaju izraz "jeftino" dobija drugi smisao... a macpro nije jeftin ni u kom slucaju! to je veoma dobro koncipirana i napravljena masina, veoma dobra za zahtevne video-audio aplikacije, rendering itd...ko ima para i mogucnosti i zelje i takodje para za kupovinu externih jedinica (cdrom,hdd,citaci kartica itd) mislim da treba da uzme...
e sad na tvoju konstataciju (da ako se gleda ulozeno-dobiveno ovo je kao najjeftinije) moram da se vratim, jer ako izuzmemo i komentare ovde na rumskom, i primere sa ostalih foruma, ja mislim da samo na tjubu ima brdo benchmark testova i primera racunara gde za 3cinu cene moze da se napravi 3put jaci komp...sa svim eksternim ulazno-izlaznim jedinicama. a kamo li tek primere koje dobijas ovde na ovom i nekim racunarskim forumima...cene najopremljenijih macproova sa tim jedinicama dostizu i do 10-13K dolara...toliko para kosta odprilike jedan onako sasvim pristojan ceo audio-video homestudio setup... e sad reci ce neki "jeste, da, moze da se izvuce jaci komp kad bi se birale neke komponente i sklapalo, i da bilo bi jeftinije, ali ko ce da se zanosi" i naravno razumem i te komentare, svi bi voleli da imamo para i da se ne zanosima... sad, svako se pokriva koliko mu je cjebe
ali sve je to nebitno ako vec imas novca za mac i za eksternalije, mislim da je tebi vaznije pitanje, kako ces da organizujes u tvom setupu povezivanja i kompatibilnosti...uvek kad se radi malo ozbiljniji video pristup (a i audio) potrebno je recimo dva ili vise racunara, ili ti neko dodje sa materijalom u jednom programu itd i ti to trebas kod tebe da sredis na macpro-u, kako bi to mogao da ostvaris sudeci po tome da je mac platforma malo zatvorenija, pogotovo ovde gde sve ide preko tunderboltova. do sad koliko sam pratio revjue ljudi koji se bave video montazom, itd, uglavnom im je samo to zamerka... ako to pitanje ne predstavlja problem, a i cena takodje onda kupi i shibaj
poz
BlasterMaster is offline   Reply With Quote