Ništa neprimereno se nije desilo. Čovek je u dobroj nameri pričao, zaista ne vidim uvredu. Možda tek slobodnije, više prijateljsko oslovljavanje.
A o razlici sam već govorio na prvoj strani, ali mora da se čita...nego je preče spamovanje...
Quote:
Originally Posted by Bockie
Čujem da postoje razlike u proizvodnji novijih modela. Ne čujem da su značajne.
|
E sad, ovo sam čuo i napomenuo to, ali ako neko (zaista mislim na širu populaciju a ne jednog člana) zna nešto konkretno o ovome, dakle
empirijsko saznanje, lično se uverio, neka kaže, ali ne da quote-uje strane forume.
Imam "stari" tip, i ako neko ima neke razrađene od pre godinu do dve, a u NS je ili okolini, drage volje se javljam za uporedni test...pa ćemo tako znati kolike su razlike u pitanju.
Ja sam čuo ganc nove, ali to ne može biti relevantno, jer sve koje su nove, pa i kad bi našli "stari tip" koji je nekorišćen, bilo bi razlike u zvuku, jer svaki zvučnik, pa i slušalice imaju period "razrade"...da to tako kolokvijalno nazovem...
Slušao sam preko 20-tak pari M50 ukupno...i razlike su zaista minorne i zanemarljive...to je taj zvuk generalno...ali eto, i mene zanima noviji, razrađen par sluški, bar par meseci stare i radile, pa da vidim o kolikim je razlikama reč...
Sennheiser
HD25 ima nekoliko različitih inkarnacija, a najsličnije nekadašnjim mi deluju one sa oznakom HD 25 C II...za nešto ispod 200€
Ja ih pamtim kao izuzetno glasne, Bože, spalile su mi lobanju na snimanju bubnja '97.-'98.... Zvuk je stainless steel, oštar mid - hi mid. Definicija je najjači adut ovog modela. Sve je definisano, nema muljanja. Iskreno, ne znam koliko bih na njima miksao, možda uz naviku...
Sennheiser je osnovan odmah posle 2.sv rata, poznati su po izuzetno dobrim mikrofonima, slušalicama, konferencijskoj i drugoj audio opremi. Proizveli su i prve "otvorene" slušalice (čuvene 414-ice...negde krajem 60-ih - početkom 70-ih)
Ranih 90- ih Neumann, čuveni proizvođač mikrofona, postaje vlasništvo Sennheiser-a i tako je i danas...
Voleo bih da se jave ljudi sa iskustvom o Shure, Sony...