Quote:
Originally Posted by SomiKnight
Inace Bockie bas i nije nesto pominjao AKG slusalice, njegov post se odnosio na Beyer i M50.
Jedino sto je napisao za AKG je :
Quote:
Npr. AKG ima sjajne modele i nisu jeftini, međutim, najmanji pomeraj za bukvalno milimetar drastično menja zvuk.
|
Ova recenica je kontradiktorna i nista ne moze da se zakljuci iz nje o AKG slusalicama.
Dakle ako je tacno da pomeranje slusalica drasticno menja zvuk, pa kako su onda sjajne? Onda ne da su sjajne nego su obicno djubre jer su neupotrebljive.
|
Ta rečenica je veoma smislena svakome ko je te slušalice stavio na glavu i pomerio ih u par pozicija. Sve što pišem nisam pročitao na netu, forumu, pričao mi drugar na kafi, već iz iskustva u studiju i iz trgovine kao poslovođa.
Ako je do AKG i miksa, možda tek K271 (sada je aktuelan MKII) sa cenom nešto ispod 150€. K240 su polu-otvorene, a čovek ima para za jedne all-round sluške, i nisu najbolji izbor po mom mišljenju jer će ih imati dosta u mikrofonu kod snimanja pevača npr... To nije pravilo, no u uslovima odsustva izolovane sobe i sličnih uslova, veće su šanse. Dalje, njihov zvuk je takav da je bas prilično odsutan uz mnoštvo hi-mid i visokih tonova.
271 opet ima rupčagu na srednjim tonovima, slično 770-kama. No, zatvorene su i "curenje" je minimalno. Imaju i zgodan prekidač, pa neće raditi kada nisu na glavi.
AKG je osnovan 1947. u Beču. Proizvodnja mikrofona, slušalica i bežičnih sistema. Legendaran proizvođač, sredinom 90-ih ga kupuje Harman grupa.
Mislim da sam prilično jasan bio. Drugo, na svemu se MOŽE raditi, stvar je navike. Pričam samo o tome gde se najlakše i uz minimum mozganja kasnije postižu dobri rezultati, uz znanje i iskustvo naravno.
Miks na slušalicama dakle može da se radi, tvrdim da je tako, ali isto tako sam svestan da je to "štap i kanap" rešenje u odsustvu ozbiljnijeg monitoringa, jer sam mišljenja da nema poštenog monitora ispod 400-500€ komad! I to je opet samo moje suvereno mišljenje.
Poz'