Thread: Studio "Mack"
View Single Post
Old 19-02-2014, 08:29 AM   #4
Marin Mack
Member

Marin Mack's Avatar

Default Re: Studio "Mack"

Hvala, evo potrudit ću se čim detaljnije opisivati sve kako i za?to sam radio ispod slika, sva ptianja i kritike su i vi?e nego dobro do?la!

Dakle nastavak izgradnje:

Prvi sloj kamena vune gustoće oko 36kg/m3 debljine od 10 cm se stavio u oba dva zida sa air gapom od nekih 5cm između. Kompletna konstrukcija je odvojena od sobe za trakom za brtvljenje, nije puno al poma?e, te pločice su se prije nego su se postavili profili zarezali do betone, otprilike je rez oko 1cm ?iroki da se ?to vi?e razdvoje jedna od druge prostorije i kolko tolko učinkovitije spriječi, iako bi najbolje bilo zarezati i beton, al to nije moguće po?to smo na prvom katu.

pogled iz live rooma prema control roomu kad jo? boćni zidovi nisu zatvoreni, trenutna debljina zida je 25cm sa air gapom između.

pomoć imam od moje najbolje majstorice, moje cure
zatvaramo prozre i lijevi zid u live roomu, na prozore je stavljena folija da se spriječi prodor vlage i na foliju stiropor, koji ne igra apsulutno nikakvu zvučnu ulogu ovdje al da je iz vana bijele boje prije nego se zaljepe folije na vanjski dio prozora, po?to se prozori neće micati.

Dakle prva ploča kanufa je postavljena, a i kak se vidi sa slike sa svake strane su vodoravno stavljene 3x5cm letve koje slu?e za pričvr?ćivanje ploča a ujedno i za dodatnih 3cm tvrdo pre?ane kamene vune gustoće 120kg/m3, dakle za ukupno 13cm vune sa svake strane.

Jeda dio zida iz presjeka, kao ?ro se vidi dakle ukupno je debljine 16cm + 5cm air gap + 16 cm s druge strane i za ukupni STC od 65-70dB samog zida, ali naravno na prozorima i na vratima je te?ko dobiti taj STC ali vidjet ćemo kako će ispasti jer oni jo? nisu postavljeni.

Ovo je najbolja slika da de vidi kolko je bitno da je masa samo sa vanjske strane a ne i unutarnje di je gap, točnije sa istom količinom materijala a razlika je 20dB lo?ija ako je po jedan sloj sa svake strane. Ja sam čak planirao stavljati 3 sloja knaufa, al su mi rekli da nema potrebe, jer budem dobil eventualno koji dB za tro?ak od nekoliko tisuća vi?e, bolje da taj novec ulo?im u sealing dupli za vrata i Low-E staklo za vrata i prozore.

lijevi zid u live room je zatvoreni, ovdje je također dupli sloj knaufa

pogled prema live room-u iz prostora koji bue namjenjem za neki kauč, i tv, mo?da playstation, uglavnom za zabavu ostalih u studiu koji mi nisu potrebni da mi stalno vise nad glavom kad se radi mix ili ne?to, iz iskustva ovo je win-win situacija
Marin Mack is offline   Reply With Quote