Pro Member
|
Re: Vicevi - samo dobri
Odr?avao se godi?nji svjetski skup emancipovanih supruga.
* Za govornicu iziđe Greta i govori svoje iskustvo :
"Moj Hans je bio pravi krmak! Svaki dan dođe s' posla, ruča, izvrne se na trosjed i jo? stavi smrdljive noge na stol u TV sobi i samo zanovijeta : 'daj pivo Greta ; daj jo? jedno pivo Greta ; ... , ... ', i samo gleda program za lovce. Jedan dan se ja okura?im pa mu ka?em : "Pa Hanse moj, mi imamo troje djece, ja radim, ti radi?, ali ja moram prati za sve, kuvati, čistiti, donositi iz prodavnice, ... , ... . A ti ni?ta! Ti hoće? da ja crknem od rada."
I tako, prođe jedan dan, ne vidim ja ni?ta, prođe drugi dan, ne vidim ja ni?ta, ... Kad treći dan vidim ja moj Hans poče prati suđe i donositi namirnice iz prodavnice. A tako je i dan danas."
* Salom se prolomi aplauz i uzvici čestitanja.
* Onda za govornicu iziđe Suzana i govori svoje iskustvo :
"I moj D?ek je bio pravi krmak! Svaki dan dođe s' posla, ruča, izvrne se na trosjed i jo? stavi smrdljive noge na stol u TV sobi i samo zanovijeta : 'daj viski suzana ; daj jo? jedan viski Suzana ; ... , ... ', i samo gleda američki fudbal na televiziji. Jedan dan se ja okura?im pa mu ka?em : "Pa D?ek moj, mi imamo četvoro djece, ja radim, ti radi?, ali ja moram prati za sve, kuvati, čistiti, donositi iz prodavnice, ... , ... . A ti ni?ta! Ti hoće? da ja crknem od rada."
I tako, prođe jedan dan, ne vidim ja ni?ta, prođe drugi dan, ne vidim ja ni?ta, prođe treći dan, ne vidim ja ni?ta, ... Kad četvrti dan vidim ja moj D?ek poče prati ve? i spremati ručak. A tako je i dan danas."
* Salom se prolomi aplauz i uzvici čestitanja.
** Onda za govornicu iziđe Fata i govori svoje iskustvo.
"Moj Huso nije bio pravi krmak, jer to u nas ne ide! Ali je bio ko dva međeda! Svaki dan dođe s' posla, ruča, izvrne se na trosjed i jo? stavi smrdljive noge na stol kuhinji i samo zanovijeta : 'Fato daj pivo ; Fato, daj rakijicu ; Fato, daj nare?i meze, ... , ... ', i samo gleda u plafon i ne misli ni?ta. Jedan dan se ja okura?im pa mu ka?em : "Pa Huso moj, mi imamo ?estero djece ; ja radim, ti radi?, ali ja moram prati za sve, kuvati, čistiti, donositi iz prodavnice, ... , ... . A ti ni?ta! Ti hoće? da ja crknem od rada."
I tako, prođe jedan dan, ne vidim ja ni?ta, prođe drugi dan, ne vidim ja ni?ta, prođe treći dan, ne vidim ja ni?ta, prođe četvrti dan, ne vidim ja ni?ta, ... Kad peti dan vidim ja ko malo na lijevo oko."
|