Quote:
Originally Posted by 77ari
Želim napraviti jednostavnu zraku, ali da melodija bude malo istaknuta dok traje beat. Tako da beat bude nekako emotivan, a drop da bude in the face. Tako da drop bude energičan.
Dali je ovo što sam napravio dobro? Ima li ikakvog smisla, dali uopće imam sluha?
|
E, jbg.

Mali savjet malko starijeg čike :
Da se bilo šta tadi MORA DA SE ZNA !!!
Da bi se znalo MORA DA SE NAUČI !!!
Ono što si napravio je odraz tvoga sadašnjeg znanja.
Da bi svoje zamisli pretočio u nešto opipljivo, MORAJU DA SE ZNAJU OČIGLEDNA SREDSTVA !!!
U ovom slučaju to je zvuk i alati koji ga bilježe, obrađuju i reprodukuju.
Ako želiš više i imaš cilj, onda treba ZAGRIJATI STOLICU !!!
A da li imaš sluha? Pa kako to znati u par ubačenih udaraca djeljivih sa 2 i ubačenih tonova. Ali, ako si sam 'smislio' i otsvirao one fraze na basu koje nisu u dominanti, onda imaš sluha.
A ovo još pomnije poslušaj : bez obzira na žanr koji preferiraš, skidaj sve što možeš naći i do čega možeš doći od čika Žan Mišel Žara, i od cijenjene gospode pod nazivom ELP. Slušaj do besvijesti, samo nemoj završiti u hitnoj radi prevelike glasnoće.

Pitaj i dalje. Ali, moraš ti biti jasno kada učiteljice iznesu gradivo, da nema ništa od toga ako to ne izučiš sam i naučiš svojim razumom.
A tvoje učiteljice su snimci, literatura i po neki ; ali samo po neki savjet koji ti mogu dati kolege koji su inače prezauzeti svojim poslovima. Mora da se jede lebac.

Eto ...
Ah, da! I još nešto : odluči hoćeš li biti (jel') kompozitor, aranžer, ili ton majstor.