Poslu?aj Tikija za miksetu i interfejs - obavezno.
Quote:
Originally Posted by zoranzlatkovic
Vec neko vreme razradjujem plan za moj prvi studio koji bih koristio za licne potrebe. Veoma mi je bitan kvalitet zvuka koji cu da dobijem, naravno u skladu sa mojim finansijskim mogucnostima.
|
Mora? imati viziju i donijeti odluku o tome ?ta stvarno hoće?.
Ovo 'za lične potrebe' mo?e značiti mnogo ?ta : za demoe, za remikse, za komponovanje, aran?iranje, za miksanje, ... , ... , sve ovo po malo i zajedno.
Da li taj studio treba biti pravi studio, ili je to kućni studio u tvojoj radnoj sobi ili nekom sličnom prostoru?
Da li si do sada uop?te koristio neki od softvera tipa digital audio workstation - DAW?
Kakav ima? kompjuter?
Ako je ovo tvoj početak, da prođe? bez ikakvih komplikacija koje mo?e? napraviti sebi, ja ti preporučujem da kupi? jednu od PreSonus eksternih kartica (USB).
Uz nju će? dobiti i daw tipa Artist, sa mno?tvom upotrebljivih plaginova. Kartica ima vrlo dobre konvertere. Od tvojih planova zavisi da li će? kupiti osnovnu karticu = po 2 ulaza, izlaza, midija i izlaz za slu?alice, ili neku napredniju verziju. One imaju i fantom 48 V napajanje.
A pitanje preampa i ostalih hardvera, će? rije?iti kasnije, kada ovo savlada? i bude? znao ?ta hoće? dalje.
Eto ;