View Single Post
Old 06-02-2014, 11:47 PM   #192
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Default Re: Cubase 7 i jos nesto...

Jedni isti razmazeni.. Mislim na grupu na steinberg forumu pratim ih godinu dana, a ne na ovom forumu.. Tvoj problem ako si se nasao u toj grupi.. Ali da znas da nisam mislio na tebe

Takodje to sto sam ja zadovoljan daw-om ne znaci da je cubase besprekoran, vec mi je daw kao celina tj.komp .. Koji odrzavam sistem stalnim backupovima.. Cim nesto treba da se updateuje ili novo instalira prvo proverim(ako je narodnjak)pa onda vratim backup kompletne c particije pa posle uradjenih iZmena pravim novi backup i tako u krug.. To je jedini nacin da se odrzava sistem, da uvek bude svez i spreman za rad. To sam vec pisao i stojim iza toga

Cubase je moj izbor od samog pocetka.. Nemam potrebu da ga hvalim niti mislim da je najbolji na svetu jer on to nije, ali jeste neophodan u svakom studiju i u celoj muzickoj industriji.. Svaka osoba na svetu , svaki pt studio na svetu ima cubase.. PT korisnici imaju cubase, svi.. Ne poznajem osobu koja ne zna da radi u njemu ili da nema instaliran bar u jednom compu i to bas kod onih koji ne mogu da ga smisle cubase je najveci i najkorisceniji soft ikada, cinjenca

E sad, iskreno mi je zao sto me imenim i prezimenom prozivas za nesto sto si samo ti pogresno shvatio, ne ljutim se ja, naprotiv, slova se vrlo cesto lose citaju pa jedna rec moze da ima dva znacenja

Dakle, da se razumemo, cubase je softver koji ima bugova i nije savrsen, ali daleko od toga da ne moze da se radi, to su gluposti.. Ali sobzirom na njegovu rasprostranjenost, milione i milione korisnika ali isto tako i milione razlicitih konfiguracija , svi ti bugovi koji postoje su ili neprimetni ili zanemarljivi

Sto se tice legalnog sofvera kada me i tu pominjes, da , savetujem svima onima koji su u mogucnosti i Zaradjuju od ovog posla da kupe soft.. Ja sam se 101 put uverio u nepouzdanost krekova. I da, uvek mi je cubase bio kriv kada mi pukne a ja nisam sacuvao u toku rada pa mi je glavni krivac steinberg jer sam izgubio sate i sate rada pa moram ponovo.. Dok koristim legalan soft sve radi savrseno , medjutim kada pomesam sa narodnjacima, pouzdanost pada na 50% moze nesto da se desi i da padne cubase a ne mora, lutrija .. Primer je zadnji krek bfd3 .. Radi 5 minuta do prve time bombe koja rusi cubase samo tako.. Lexicon pcm native.. Krek je stari , radi 15 minuta u c7 i rusi ga.. I jos na stotine primera.. Cim krek obori cubase, vrlo cesto se desava da taj pad nesto poremeti cubase tako da pri novom pokretanju odjednom cubase sam od sebe pocinje da buguje gde nikad nije.. Ponasa se kao virus u windowsu.. Radi, ali nestabilno.. Zato je potrebno ponovo vratiti backup(10min) itd. Vracamo se na istu pricu

Dakle dragi moj kolega, nemoj se uzbudjavati previse, ako si bas i imao potrebu da kazes, eto rekao si