Ja bih ti od windowsa preporučio ne?to iz biznis klase laptopa: Thinkpad, HP il koji god. Ako ces nositi okolo laptop i isključivo ga koristiti za snimanja onda je to najbolji izbor. Pogotovo jer su u toj klasi jača kuči?ta pa neće? do?ivjeti da ti se nakon dvije godine počne otkidati plastika i slično.
Nemaju neke grafičke (?to ni ne treba), uvijek imaju najjače procesore i dovoljno rama. Ja imam već 5 godina Thinkpada i svi dijelovi na broju

Par puta sam opalio od zid snjime (nosim ga u običnom ruksaku) zasad je pukla samo jedna aluminijska ?arka, ali plastika ko nova.
Laptop se ne zagrijava, tih je, a nikad nisam mijenjao pastu na hladnjaku, ventilator, čistio ga iznutra i slično. A nedavno kad sam ga otvorio u njemu doslovno nije bilo ni mrvica pra?ine. Protok zraka je odlično izveden i nema nakupljanja smeća (primjetio sam da sam thinkpad i mac imaju tako izvedeno glađenje, iako se macovi koliko sma čuo jako griju).
Ovo da je Mac standard, mo?da vrijedi u americi gdje ljudi imaju para i gdje su jeftiniji. Ovdje vidim samo tatinu i maminu djecu kako se glupiraju time jer im "treba ba? taj laptop!!!". Daleko od toga da nisu dobri, al mislim da Thinkpad serija nije daleko od Mac-a. Jedino su ru?niji, ak ti to ?ta znači