Ima li uopste monitora (u apsolutnom smislu izraza

) za tako malo para?
Odgovor je - NE!
Ortakinja je kupila kako bi vezbala klavir (Korg SP500), zvuk je jako tih i sto se tice samog dozivljaja klavira maltene neupotrebljiv pri "volume" potenciometru na maximumu na obe sprave! Mada, jedan deo zasluga ide i Korg-u sto zbog samog patch-a klavira a sto i zbog nejakih izlaza!
Zvucni odnosi su uredni, ali naravno, odnosi zvukova koji uopste izlaze iz ovih kutijica! Neki frekventni opsezi nisu ni zastupljeni. Jedan od smesnih detalja je tako nazvani "Sub Bass" potenciometar na zadnjoj strani jedne od kutija!
Slusanje muzike je prijatno i neumarajuce, ali ne jace od sistema na boljim Sony Trinitron televizorima!
Sto se tice rada, mislim da mogu zavrsiti neki posao ako ste pritisnuti krajnjom nuzdom da koristite ove prcvoljke! (recimo editing "Virtual Guitarist-a" i slicno

)
Vizuelni utisak mi je da je neko zaposljen da lepi "Kurzweil" logo na par malo ozbiljnijih kineskih zvucnika za siroku potrosnju i pakuje u Kurzweil kutije!
Ja bih se ipak opredelio za nesto drugo ukoliko imate potrebe za kutijama manje snage za vas kucni studio i sl. (Edirol MA20-D, Alesis M1 Active 520, i sijaset novih modela pa preslusavajte...)