View Single Post
Old 29-01-2014, 09:06 AM   #5
dreadskill
Junior Member

Default Re: Snimanje Bubnja - komentar metode

Sto se tice kick mikrofona uspio sam iskemijat AKG D112 na neku posudbu i rode M5 matched pair overhedove.

Zadnje sto sam snimao bubanj mozete poslusat:

1.mp3

Bubanj je snjiman u Fuzinam blizu Rijeke u prostoriji limene glazbe Fuzine. Prostorija je lijepo tretirana za orkestar od 50ak ljudi dimenzija 15m x 8m i visine 4m cca.

Setup koji sam koristio je:

Snare - SM57 - Presonus Channel Strip - 1 kanal kartica
Kick -Stagg DM5010 - 2 kanal kartica
Overheads (Stagg CM5050) spaced position na mixer (eq, comp)
Large dia. cond. sE electronics X1 na cca 3m ispred bubnja u visini 3/4 kase - mixer (eq, comp)
I sa mixer na stereo u karticu na preostala dva kanala

Rezultat je ispao dosta zadovoljavajuci barem sto se mene tice ja sam zadovoljan. Jer da se razumjemo mikrofoni nisu neka sreca ali treba ucit na onom sto se nudi poslije sve bolje zvuci kad imas real deal al polako ... Nazalost nezaradujem sa snimanjem pa da mi se oprema sama isplacuje nego nabavka bolje opreme ide polako kad se uspije sta usicarit od place ... ne treba se zalit treba radit

Do duse u ovoj stvari bubanj je dosta ravan nema nekih prelaza pa je dosta definiram.

Stvar koju planiram snjimati dosta je kompliciranija, puno vise prelaza i svega zato je ideja malo megalomanska vezano za hrpu mikrofona u samo 4 kanala.

U principu treba eksperimentirati pa se mozda nesto izrodi metoda uzaludnih pokusaja... hehehe
dreadskill is offline   Reply With Quote