View Single Post
Old 29-01-2014, 05:00 AM   #14
DzoniPFC
Pro Member

Default Re: sta kazete na ovu expanziju?

Zasto bih odbacio neki koristan alat zbog patcheva koji su postali popularni i izvikani? Znaci daj da ignorisemo i klavijature/romplere tipa Integra 7, Kronos, itd... Meni je mnogo strasnije kada cujem iste loop-ove iz Stylusa na skoro svakoj drugoj pesmi domace produkcije, koje usput zakacim u gradu ili kolima dok menjam stanice posle izbacujem taj horor iz podsvesti tako sto pustam monitore u kliping

Konkretno sto se tice Nexusa, jos od pojavljivanja na trzistu je uglavnom bio kritkivan kao nekvalitetan virtualni rompler. Godinama sam usput citao/slusao kritike na racun ovog VST-a medjutim kada sam prestao da posmatram ovaj VST kao nesto namenjeno za DJ/producente elektronske muzike, resio sam da ga instaliram i drago mi je sto sam to ucinio.

Smatram da je Nexus koristan VST, prvenstveno za brz MIDI sequencing (na primer kada pocinjem sa izradom aranzmana, i bitno mi je da na sto brzi nacin dodjem do nekog odredjenog zvuka (priblizno kako bi trebalo u final verziji da zvuci), a ne zelim da trosim vreme podizaci ogromene datoteke semplova iz Kontakta/UVI semplera). Nexus je meni postao toliko drag VST da u zadnje vreme retko palim hardware masineriju za MIDI sequencing (sve dok se ne zavrsi osmisljen aranzman). Nije zamena za HW ali je svakako vrhunska dopuna. Nexus + Omnisphere je idealna kombinacija u svakom projektu.
DzoniPFC is offline   Reply With Quote