Huh, hvala puno na odgovoru, pretpostavljam da vas sve smara kada neki početnik ne?to pita, tako da se unapred zahvaljujem na svakoj pomoći.

Stvar je u tome ?to moram da gledam neku varijantu kojom bih "ubila dve muve odjednom"

Tj.?to se samog instrumenta tiče, bitno mi je da mogu na njemu fino da ve?bam (jer sam, kao ?to rekoh, početnik, dakle - za sad sviram samo na sluh, pa ću morati da učim ?to?ta), a MIDI klavijature mi nekako oduvek deluju kao igračke, kao ovi plastični sintisajzeri koje sviram od kad znam za sebe, i ba? bih volela da imam ne?to ?to ne izgleda tako. Svirala bih za sebe, dakle, eksploatacija instrumenta i svirke otpadaju (bar u bli?oj budućnosti

) S druge strane, laptop moram svakako da menjam, ovaj polako umire, a bitno mi je da bude laptop, a ne komp, zbog preno?enja, i drugih potreba kojima će slu?iti. A po?to sam početnik, ne verujem da ću se odmah baviti bog zna kakvim ma?inama i produkcijom, mislim da bi mi bio dovoljan računar koji će moći da podr?i neki program za te stvari (npr.Cubase za početak, pretpostavljam da vi profesionalci radite na mnogo vi?em nivou i sa mnogo komplikovanijim programima). I onda bi mi bio potreban instrument koji ću moći sa tim da pove?em, preko kabla, ili, jo? bolje, usb memorije, tako da ono ?to odsviram (bilo da je to zvuk klavira ili nekog drugog instrumenta) samo posle ubacim i doradim u kompu, i tako zapravo izbacim iz svoje glave ovu gomilu ideja koja se tu mota.

Nadam se da nisam previ?e konfuzna, hvala jo? jednom na razumevanju!