View Single Post
Old 21-01-2014, 01:16 PM   #105
bole
Member

Default Re: Volite li digitalce?

Poslije nekoliko godina sa dig. mikserima, sto na razglasima, sto na snimanjima;
Presonus nikad ne bi sebi kupio ( problem sa izlaznom impedansom koja po meni najvise utice na zvuk kod tog miksera, nemotorizovani faderi, bagovi na aux izlazima, bagovi na filterima, ili ih ne zapamti ili ti prikaze da je sve ok a ustvari nije...) i meni licno, ocajna ergonomija.
Tascam dm 3200, ( motorizovani faderi ) za novac koji kosta nudi jako mnogo i posteno radi.
Nekoliko godina vec stabilno radi i ni blizu nesigurnosti Presonusa.
Behringer ddx 3216 ( motorizovani faderi al gori digitron sa audio ulazima i izlazima ne postoji )
Yamaha 02r ( motorizovani faderi ) meni licno draga sprava, logicna ergonomija i pristojan zvuk, sad vec mator mikser, za bendove sa 8 line inputa i 8 micova nema jeftinije, sa cijenom najiskorisitiviji u studiju kao kontroler za DAW ( 16 ch a layeru sa Steinberg softverima ) pro toolsi ne rade...
Soundcraft si expression 32 , meni licno, iznenadjenje cijenom i funkcijom. Jeftina klasa dig. miksera a meni ergonomijom nalogicniji ( i najbrzi ) analognom manjem mikseru. Bez mnogo lampica koje treba da fasciniraju i bez mnogo tipkanja za ulazak u funkciju. Poredio sam EQ I comp. sa dig. LAWO miks. i kvalitet nije srazmjeran razilici cijena dve miksete. U tom cijenovnom rangu ,novog miksera, meni licno najisplativiji.
Behringer mi je ok sa ovom pricom i opcijama X 32 ali znajuci njihovu filozofiju izrade elemenata od jeftinih materijala, licno bi ga zaobisao jer ako se bude pokazao kao dede mu...hm. na kraju, u vecini rajdera vecih stranih bendova koji smo radili je u rajderu koji smo dobili od njih stajalo " ..and please no behringer equipment"