Quote:
Originally Posted by djokenzi
Nemam Serato S, imam vrlo skroman setup (BCD3000 u kombinaciji sa AKAI LPD8 kontrolerom), ali hteo bih da izvučem maximum iz toga što imam...
Glavni problem koji imam je što ne mogu da dobijem audio signal sa dekova u Abletonu... Kontam da ću na kraju uspeti da povežem sve kako treba, ali eto, ako je neko ovo već radio, neka se javi.
|
Bez klasicne miksete bi radio? BCD 3000 ima dva in-a za levi i desni deck. Predpostavljam da bi ta 2 deka (RCA stereo ulaza) koristio za Traktor, a 3. (virtuelni deck) da bude Ableton, ali gde bi ga "smestio" s obzirom da BCD 3000 ima mesta za 2 stereo signala?
Ovo je moja predpostavka, verovatno gresim. Najbolje da opises sta bi tacno kako islo (put signala iz izvora i postavka) za mixing pa bi moglo da se napise jos nesto sto moze biti od koristi.
P.S. - Sam imam nameru da za Live prikacim miksetu koja bi imala 2 ulaza za virtuelne deck-ove iz Ableton-a, a 2 bi isla preko plejera/gramofona, sto nije neizvodljivo, ali nikako da stignem da se poigram sa time. Glavni deo je prava odrednica puta signala preko softvera do hardvera pravilnim odabirom in/out opcija u Abletonu (za odredjeni kanal) i pravilnim odabirom in/out konekcija na hardveru (zvucnoj karti i mikseti/u tvom slucaju BCD 3000 kontroleru). Ali da ne pametujem dalje...