View Single Post
Old 11-01-2014, 07:00 PM   #5
Filip_
Pro Member

Filip_'s Avatar

Default Re: Oprema Za Ozbiljnog Pocetnika

Quote:
Originally Posted by peconi83 View Post
Interesuje me jos par stvari mozda nije ovo prava tema za to ali cu ipak pitati:

1. Stalno se spominju biblioteke zvukova na forumu, kao i prilikom instalacije/opremanja ruDAW masina, zanima me da li su ti zvukovi konstante ili se mogu obradjivati i menjati?

2. Npr. Alicia Keys Piano paket predstavlja semplovane zvukove klavira koje je doticna odsvirala ili gresim?

3. Da li su te biblioteke kompatibilne sa vecinom programa za rad sa audio formatom (Cubase, Ableton Live itd) ili su namenjene iskljucivo za pojedine programe?
Probacu ukratko: 1. Semplove (wav, aiff...) mozes obradjivati (i pozeljno ih je obradjivati, cesto i neminovno s hodno svojim potrebama).

2. Tako pise, ali to te ne zanima, ako zvuce dobro za tvoju rabotu zar ne?

3. Na pr. sve Kontakt Biblioteke su samo za Kontakt...sve za Reason je samo za Reason (imaju takvu i ekstenziju)...svi wav, aiff ili drugi standardni pro formati biblioteka su kompatabilni sa bilo kojim soft. semplerom i Daw-om.

Quote:
Originally Posted by peconi83 View Post
4. Na koje pakete bi trebalo obratiti paznju kada je u pitanju kvalitet semplova? Na stranici za ruDAW masine se navodi u nekom komentaru da moze doci do nestabilnosti sistema usled lose programiranih VST-a, VST predpostavljam znaci virtuelni instrument?

5. Ne razumem sledeci odnos: Roland INTEGRA-7 SuperNATURAL Sound Module kosta 1500eur, a Axial Roland biblioteka zvukova je cini mi se besplatna (Jupiter 80, 60, itd)? Cemu sluzi taj fizicki modul od 1500eur kada imamo softversku verziju, mislim, u cemu je razlika?

Hvala!
4. Ne bi trebalo mesati semplove sa VST kompatabilnoscu u nekom Daw-u.
VST - u slobodnom prevodu znaci to sto si napisao.

5. Tu razliku u novcu ces videti samo kada licno probas softver, pa hardver istog...fudbal u stvarnom zivotu nikad nece biti kao Fifa, za ne? .

http://soundcloud.com/mind_direction

Ko visoko leti, nisko zimi.
Filip_ is offline   Reply With Quote