View Single Post
Old 11-01-2014, 01:11 PM   #35
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: House produkcija

Quote:
Originally Posted by Everbeatz View Post
Slozices se da i tu treba neka priprema, makar minimalna, ali treba - koliko god 'priblizna' zvucalo brzinski, po meni nije bas tako, i tu treba vremena da se nauci sta je 'priblizan' sound

Ako pricamo o house, onda je jako bitan i izbor elemenata ritam sekcije, s naglaskom na kick-u - ako u startu ne ubodes dobar dalji rad ce dosta zavisiti od toga.

Ok, mozda se moj pristup razlikuje, ali me izuzetno nervira da radeci song slusam soundse tj farbe koji mi nisu to sta hocu i ne rade zajedno kako sam zamislio, pa cu se kao kasnije vratiti da to popravim.
Pa to se podrazumeva ! Nije dovoljno samo upaliti 3 software-a. odabrati prve 3 farbe i upotebiti neki "house kit" i to je to....
Ja sam svojevremeno rekao da kad imam bazicni bas i synth groove, prodjem kroz jedno 100+ kikova..onako rasporedjenih na klavijaturi i odvojim jedno 5-6 koji legnu sami od sebe...pa posle na tenane.

sve zahteva vreme, pogotovo komponovanje...a posle sto se duze radi sve se brze desava. Kad razradis sistem, imas svoj setup i farbe i zans gde je sta (u bibliotekama sa milionima farbi i zvukova i udaraljki) onda moze da se dobije dobar rezultat i za par sati !!
moj rekord za remiks (koji je bio prihvacen i izdat) je 4 sata od nule !!
(Bila je frka sa nekim drugim miksom, nije im radio, rezanje maksi singla bookirano za 2 popodne..likovi zovu i pitaju "jel moze remix do 1 popodne?")
I stiglo se...
DaBear is offline   Reply With Quote